oduševiće vas

Recept koji i Italijani kriju od celog sveta: Pržena pica na tiganju

0
Pica na tiganju je italijanski recept kojim će vas iznenaditi u regionu Kjanti
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prilagodite količinu sastojaka broju gostiju, a ovaj recept ni vi nećete rado deliti s drugima, piše Lepa & Srećna.

 

Italijanski specijalitet, nova zvezda vaše trpeze: Mini pica čašica

 

Sastojci:

800 gr brašna
300 gr kečapa
300 gr kačkavalja
ulje za prženje
origano, bosiljak, so, biber

foto: Profimedia

5 tajni SAVRŠENOG peciva!


Priprema: Napravite osnovno testo za picu od 800 gr brašna, pa podelite u deset loptica. Rastanjite i neka stoje desetak minuta, pa pržite na podmazanom tiganju sa svake strane dok ne porumeni. Kad sve ispržite, mažite jednu po jednu kečapom (treba vam oko 300 gr) i pospite kačkavaljem (300 gr), pospite origanom, biberom i sušenim bosiljkom, pa tako namazane spustite svaku na tiganj na kratko, dok se kačkavalj ne otopi.

makonda-tracker