čAROBAN SPOJ OMILJNIH SLATKIŠA

Uz jutarnju kafu najbolje ide: Brza i uksuna poslastica - mafin krofna (RECEPT)

0
Svi znamo da je praviti krofne kod kuće prilično zahtevno i osim ako nemamo ceo vikend za njihovu pripremu, onda je vreme za nešto novo i drugačije - mafini koji imaju ukus krofni i ne prže se
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Priprema: Zagrejte šporet na 250 stepeni. Lagano margarinom premažite kalup za mafine. Mikserom umutite margarin i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ekstrakt vanile.

 

U drugoj posudipomešajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muskatnim oraščićem.

 

Dodajte pola mešavine brašna u činiju s margarinom i mešajte. Dodajte pola mleka i ponovno mešajte.

 

Ponovite s preostalim brašnom i mlekom.


Recept koji ćete deliti sa svima: Za samo pola sata kolač koji će oduševiti vaše goste, ali i sve ukućane

 

Stavite testo u kalup za mafine. Pecite oko 20 minutana najjačoj temperaturi. Pustite da se mafin krofne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite margarin. Pomešajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku mafin krofnu umočite u margarin, pa u šećer i cimet!

 

SASTOJCI

 

120 g margarina

120 g šećera

2 jaja

kašičica ekstrakta od vanile

400 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

Prstohvat soli

pola kašičice muskatnog oraščića

500 ml mleka

Za glazuru: 100 g šećera

2 kašičice cimeta

100 g margarina

 

makonda-tracker