Priprema: Zagrejte šporet na 250 stepeni. Lagano margarinom premažite kalup za mafine. Mikserom umutite margarin i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ekstrakt vanile.
U drugoj posudipomešajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muskatnim oraščićem.
Dodajte pola mešavine brašna u činiju s margarinom i mešajte. Dodajte pola mleka i ponovno mešajte.
Ponovite s preostalim brašnom i mlekom.
Stavite testo u kalup za mafine. Pecite oko 20 minutana najjačoj temperaturi. Pustite da se mafin krofne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite margarin. Pomešajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku mafin krofnu umočite u margarin, pa u šećer i cimet!
SASTOJCI
120 g margarina
120 g šećera
2 jaja
kašičica ekstrakta od vanile
400 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Prstohvat soli
pola kašičice muskatnog oraščića
500 ml mleka
Za glazuru: 100 g šećera
2 kašičice cimeta
100 g margarina