Nemojte dozvoliti da vaša ishrana spadne na tako niske grane, piše Lisa. Proverite šta još niste savladali od kulinarskih elemenata s našeg spiska i proučite recepte što pre. Nemojte oklevati, jer kako raste popularnost gastronomije, lista može postati samo duža, a nikako kraća!
1. Pica
Naravno, ne možete baš odmah da se odreknete svih starih navika, pa i omiljenu picu možete zadržati na svom jelovniku.
2. Palačinke
Ovo je zaista osnovno jelo.
3. Laka fritata sa sirom
Ne dozvolite da vas uplaši ovaj naziv. U pitanju je, zapravo, recept namenjen deci, s tim što im je neophodna mala pomoć i nadzor odraslih.
4. Pomfrit
Premda se smatra "lakim" jelom, pomfrit nije baš tako lako ispržiti ako nemate dovoljno iskustva u kuhinji.
5. Faširane šnicle
Ovo je idealno jelo za brzi ručak i pogodno za "reciklažu" u okviru večere.
Slana predjela: Bajadera od pilećeg mesa
6. Domaća instant minestrone supa
Prvo, morate jesti supu redovno. Drugo, da, ponekad to može i da bude supa iz kesice. Treće, i sami možete da napravite fantatičnu "instant" supu na koju ćete biti ponosni!
7. Pečeno povrće
Još jedno pravilo u vašem novom, samostalnom životu jeste da u vašoj ishrani mora biti zastupljeno povrće - to je, prosto, merilo vaše kulinarske zrelosti. Da biste sačuvali malo vremena i za druga uživanja u samostalnosti, pripremajte ga na najjednostavniji način - pečeno u rerni.
Domaćice, obratite pažnju: Kako se hraniti zdravo, a istovremeno uštedeti?
8. Pirinač
Da li znate da u Indiji mlada dama može da se uda tek ako ume da skuva pirinač tako da ostane sasvim, sasvim rastresit? Možda vama još nije do udaje, ali vreme je da se vežbate...
9. Salata
Osim što je obavezan pratilac većini glavnih jela, salata je danas popularna i kao jedino posluženje za laki ručak. To su takozvane obrok-salate koje uz mešavinu sezonskog povrća uključuju i neki malo "jači" sastojak - kockice sira, režnjeve jučerašnje rahlađene šnicle ili piletine ili malo rezane šunke.
10. Sladoled
Sa najjednostavnijim i najlepšim desertom koji svi vole sigurno ćete dobiti priznanje zrelog gastronomskog stručnjaka!