Eksplozija ukusa

Romantično: Džem od kupina s vinom, odličan za svaku priliku

0
Sa aromatičnim začinima i vinom ovaj slatkiš možete poslužiti kad god da vam padne na pamet...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

450 g kupina

 

280 g šećera

 

1 kašičica mešavine začina (cimeta, klinčića, zvezdastog anisa...)

 

Sok od pola limuna

 

80 ml pinot noira

 

Torta od prženica: Pravi kraljevski doručak (RECEPT)

 

Priprema:

 

Kupine stavite u lonac i pomešajte sa šećerom, začinima i limunovim sokom. Kuvajte dok ne pokipi, a zatim sklonite s vatre. Poklopite, ostavite da se ohladi te potom držite na hladnom najmanje 8 sati. Pre ponovnog kuvanja džema sterilizujte tegle tako što ćete ih ostaviti 20 minuta u rerni na 130 stepeni ili prokuvate u kipućoj vodi.

 

Kupine vratite na vatru i ponovno zagrejte do vrenja. Ulijte vino i kuvajte još 5 minuta. Vrući džem prespite u tople tegle. Dobro ih zatvorite i ostavite da se ohlade. Na isti način možete napraviti džem od borovnica ili mešavine bobica.

makonda-tracker