Hladna ili topla, svejedno je

Napravite sami najzdraviju limunadu

0
Ovaj napitak možete poslužiti hladan ili topao, sa mineralnom ili običnom vodom.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g đumbira

 

300 g smeđeg šećera

 

0,5 l vode

 

limeta

 

narandža

 

nekoliko listova nane

 

nekoliko listova žalfije s mirisom limuna

 

Priprema:

 

Đumbir oljuštite, nasecite na tanke parčiće pa ih stavite u posudu. Dodajte šećer i vodu pa stavite na vatru da zakuva. Potom smanjite vatru i ostavite da kuva dok tečnost ne ispari na približno 3,5 dl. Dobijeni sirup od đumbira procedite, prelijte ga u staklenu posudu s poklopcem, zatvorite i ostavite da se ohladi.

 

Ukusno, zdravo i ubrzava metabolizam: Nutricionisti ovo jelo preporučuju stalno, a kada ga probate shvatićete zašto (FOTO)

 

Sirup može da stojii u frižideru barem pet dana. U čašu ulijte ohlađeni sirup (u visini cca 1 cm), prelijte vodom i dodajte sok limete i narandže a zatim nanu i žalfiju s mirisom limuna. Sirup od đumbira možete da prelijete i mineralnom vodom.

 

Recepti: Organic garden, Ljubljana

makonda-tracker