Jednostavno i brzo možete zalediti paradajz i kada vam bude trebao tokom jesenjih ili zimskih obroka, piše Stvar ukusa. Za 30- tak minuta ga možete odlediti i dodati u vašu omiljenu čorbu ili salatu. Ovako pripremljen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
Đakonije sa najukusnije trpeze: Na Sulejmanovom dvoru su jeli ovo (FOTO)
Sastojci:
pola kilograma paradajza
Priprema:
Operite i dobro posušite paradajz. klonite zeleni deo paradajza.
Stavite paradajize u kesu za zamrzivač sa što manje vazduha. Položite ih i ostavite u zamrzivaču da se zalede. Zaleđen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
Jedite PICU i mršavite: Dokazana teorija o ishrani u kojoj možete da gubite kilograme!
Proces odmrzavanja je veoma jednostavan - izvadite paradajz iz zamrzivača. Sačekajte 30- tak minuta (on će još biti blago zaleđen), lagano oljuštite koru i spreman je za upotrebu ili serviranje.
Sa sajta Stvar ukusa pročitajte i:
9 recepata za savršenu zimnicu
Kako da izaberete savršeno voće za slatku zimnicu
Kako da brzo i lako oljuštite paradajz