1. Belanca umutite u čvrst sneg, a u posebnoj posudi umutite žumanca sašećerom i vanilinim šećerom. Dodajte mleko i ulje, sjedinite, pa lagano umešajte sneg od belanaca, piše Stil.
2. Kad se sjedini, dodajte i brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite, tako da dobijete jednoličnu smesu. Smesu sipajte u okruglu posudu obloženu pek-papirom i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.
Poslastica u tri varijante: Nepečena torta koja će poslati vaš omiljni slatkiš (RECEPT)
3. Potpuno ohlađenu koru presecite na dva jednaka dela, pa ostavite da odstoji u zamrzivaču 2 sata.
4. Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 20-30 minuta, da se malo rastopi. Istu posudu u kojoj ste pekli koru obložite plastičnom folijom, pa u njusipajte otopljen sladoled. Vratite u zamrzivač na dva sata, da se dobro stegne.
5. Za to vreme umutite šlag, pa kad su se sladoled i kore stegli, počnite sa filovanjem: Na tanjir stavite jednu koru, pa sladoled preokrenite tako da ga položite na koru i uklonite plastičnu foliju. Poklopite drugom korom,pa odozgo stavite šlag, a možete da ukrasite i sa malo malina ili nekog drugog voća.
Recept za najpopupularniju poslasticu na svetu: Crvena somot torta
6. Torta treba da stoji u zamrzivaču, a pre služenja potrebno ju je izvaditi da odstoji bar 20 minuta, kako biste mogli da je isečete.
Dodatni saveti
- Tortu možete da pravite u koliko god slojeva želite.
- Možete da koristite nekoliko različitih ukusa sladoleda, tada ih stavljajte da se rastapaju u posebnim činijama.
- Sladoled može da bude kupovni, mešanih ukusa ili mućeni iz kesice.
Kolač koji sladi, ali i hladi: Kokos kocke sa jagodama (RECEPT)
- Za sečenje koristite oštar nož nakvašen toplom vodom.
- Torta može da stoji u zamrzivaču do 7 dana.
SASTOJCI
8 jaja
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
5 kašika mleka
5 kašika ulja
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
sladoled po želji
250 g šlaga