Jednostavna su za izradu i mogu uspeti i apsolutnim početnicima
Ova današnja peciva, prema rečima autorke bloga Cukar, jednostavna su za izradu i mogu uspeti i apsolutnim početnicima. Jedini uslov je, svakako, da budete strpljivi i pratite recept.
Odnosno, pričekajte da se testo digne, a ako vam se žuri onda se uhvatite u koštac s njima neki drugi dan. Ali s obzirom na produženi praznični vikend koji sledi, vremena sigurno ne nedostaje…
Sastojci:
500 g belog brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica suvog timijana
1 kašičica suvog peršuna
½ kašičice ruzmarina
1 čen belog luka, narendan
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
350 ml mlake vode
Izašla na crtu ruskoj i pobedila: Franscuska salata
Postupak:
U posudi za mešanje pomešajte brašno i kvasac pa dodajte sve ostale začine i so. Dodajte maslinovo ulje i mlaku vodu pa zamesite testo. Kada se testo poveže prebacite ga na radnu površinu koju ste malo posuli brašnom i krenite da mešate. Dobro umesite testo da postane glatko, izjednačeno i elastično, najmanje deset minuta.
Nastavak recepta na sledećoj strani...