engleski specijalitet

Neka se kraljevski duh oseti i u vašem domu: Napravite omiljeni kolač Kejt Midlton (RECEPT)

0

U poslednje vreme je kraljevska porodica u žiži javnosti zbog princa Harija i njegove buduće žene Megan Markl, a pored toga ne može da prođe ni jedan dan da se u vestima ne spomenu Kejt Midlton i princ Vilijam.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Saznali smo koja je Kejtina omiljena poslastica i odlučili da podelimo sa vama recept za istu koji je napisao nekadašnji kuvar kraljevske porodice, Daren MekGrejdi.

 

Tofi puding sa dosta krema je slatkiš kome Kejt ne može da odoli, a verujemo da nećete ni vi moći...

 

Sastojci: Za sos: 1 + ½ šolje žutog šećera, 1 šolja neslanog putera, ½ šolje + 1 kašika mileram pavlake

 

Za puding: 1 šolja + 2 kašike iseckanih urmi, 1 mala kašika soda bikarbone, 1 šolja šećera, 4 kašike neslanog putera, 1 veliko jaje, 1 mala kašika ekstrakta vanile, 2 šolje + 2 kašike brašna, 1 mala kašika praška za pecivo, slatka pavlaka ili sladoled za serviranje

 

Malo vremena i još manje para vam treba za ovu poslasticu: Napravite kremasti kolač sa puno fila (RECEPT)

 

Priprema:

 

Sos: U tiganju zagrejte žuti šećer, puter i mileram na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle. U podmazanu činiju za puding sipajte 1 + ½ šolje dobijene smese i sačekajte da se potpuno ohladi. Ostatak sosa sačuvajte za prelivanje kolača.

 

Puding: U veliku činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko osušenih urmi i sode bikarbone. Mešajte dok se soda ne razloži skroz i sačekajte da se ohladi.

 

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

 

Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

 

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.

 

Stavite kolač u rernu na srednju visinu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista.

 

Pažljivo prebacite puding iz rerne, uklonite foliju i papir za pečenje i velikom kašikomizvadite željenu količinu pudinga na pripremljene tanjire. Prelijte sosom i servirajte sa malo slatke pavlake, sladoledom ili nekim drugim dodatkom po želji.

 

 

makonda-tracker