PREUKUSNE SU

Ukus iz bakine kuhinje: Napravite čuvene vanil kiflice (RECEPT)

0

Sigurno se sećate ovih ukusnih keksića iz mirisnih kuhinja naših baka

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci

 

Za testo:

200 g razmekšanog putera
strugana korica jednog celog limuna
75 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
jaje
180 g brašna
200 g mlevenih badema

 

Ostalo:

2 kesice vanilin šećera
20 g šećera

125 g šećera u prahu

 

Priprema

 

1. Kremasto umutiti puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, pa dodati jaje, a zatim i sve ostale sastojke i zamesiti testo. Napraviti rolat od testa, prečnika oko 3 cm, a onda zaviti u foliju i ostaviti oko 60 minuta da se ohladi, piše Stvar ukusa.

 

Malo je reći da se pravi brzo, a ukus je fantastičan: Kremasta torta sa piškotama i voćkama gotova za tili čas (RECEPT)

 

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rolat od testa iseći na kolutiće, debljine oko 1 cm. Oblikovati ih potom u kiflice i ređati na pleh obložen peki-papirom.

 

3. Vanil-kiflice peći oko 12 minuta. Pomešati šećer, vanilin šećer i šećer u prahu, pa time posuti kiflice. Ostaviti gotove kiflice da se potpuno ohlade.

 

 

 

makonda-tracker