Sigurno se sećate ovih ukusnih keksića iz mirisnih kuhinja naših baka
Sastojci
Za testo:
200 g razmekšanog putera
strugana korica jednog celog limuna
75 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
jaje
180 g brašna
200 g mlevenih badema
Ostalo:
2 kesice vanilin šećera
20 g šećera
125 g šećera u prahu
Priprema
1. Kremasto umutiti puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, pa dodati jaje, a zatim i sve ostale sastojke i zamesiti testo. Napraviti rolat od testa, prečnika oko 3 cm, a onda zaviti u foliju i ostaviti oko 60 minuta da se ohladi, piše Stvar ukusa.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rolat od testa iseći na kolutiće, debljine oko 1 cm. Oblikovati ih potom u kiflice i ređati na pleh obložen peki-papirom.
3. Vanil-kiflice peći oko 12 minuta. Pomešati šećer, vanilin šećer i šećer u prahu, pa time posuti kiflice. Ostaviti gotove kiflice da se potpuno ohlade.