UKUS ZA PAMĆENJE

Srpski specijalitet iz srca Kuršumlije: Napravite teletinu u kajmaku (RECEPT)

0

Ovo je specijalitet srpske kuhinje koji će zadovoljiti sva čula, naročito zato što je sočno, veoma izdašno jelo, a istopljeni kajmak mu daje posebnu aromu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Potrebno je:
800 g telećeg ribića
150 g kajmaka
2 kašike ulja
so, biber
4 kašike brašna
600 g barenog krompira
200 g ražanog hleba

 

Priprema:
Meso iseći na komade, uvaljati u brašno i zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Preliti vodom i kuvati oko 40 minuta. Izvaditi kuvani ribić, a tečnost u kojem se kuvao zgusnuti preostalim brašnom razmućenim sa malo vode.

 

Sočno, slasno i hrskavo: Napravite jagnjeće pečenje na zlatiborski način (RECEPT)

 

Dodati kajmak, promešati i kuvati dok se sos ne zgusne. U tepsiju staviti krompir i meso, preliti sosom i zapeći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 C.

 

Ribić servirati na tanjir uz ranije obaren krompir i krišku raženog hleba.

makonda-tracker