Ruska salata je obavezno predjelo na svim svečanim trpezama!
Sastojci:
150 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška (može i zamrznut)
150 g kiselih krastavčića
200 g kuvane šunke (stišnjene)
300 g majoneza (light)
2 kuvana jajeta
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta), piše Stvarukusa.rs
Specijalitet iz Beočina koji je sve oduševio: Napravite pohovane palačinke sa mesom (RECEPT)
Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.