FENOMENALAN UKUS

Bez pečenja i bez muke: Napravite sitne kolače za krsnu slavu (RECEPT)

0

Pravljenje sitnih kolača oduzima dosta vremena, ali zato smo izabrali najlepše brze sitne kolače koje ne morate da pečete!

foto: Profimedia/shutterstock
foto: Profimedia/shutterstock

 

Kada ukućani požele nešto slatko, imate iznenadne goste ili želite da napravite ukusne i brze kolače za slavu - ovi kolači koji se ne peku olakšaće i ulepšati posao svakoj domaćici, piše Lepa & srećna.

 

Kombinacija bele i crne čokolade nikoga ne ostavlja ravnodušnim, još kada pomenemo domaći fil, puding ili seckano voće znamo da su ruke vešte domaćice napravili pravo remek delo.

 

Izbarali smo nekoliko vrsta sitnih kolača koji se ne peku, ukus je provereno dobar, a kada ih iservirate izgledaće neodoljivo na slavskoj trpezi.

 

Slatkiš čiji se ukus pamti: Napravite tortu od bele čokolade i lešnika (RECEPT)

 

Recept za praline od bele i crne čokolade

 

Sastojci:

 

200 g crne čokolade
2,5 kašike ulja
Beli fil:
90 g bele čokolade
80 ml slatke pavlake
140 g crne čokolade
1,7 dl pavlake
Poslednji sloj:
50 g crne čokolade
1 kašike ulja

 

 

 

Priprema: Napravite masu za oba sloja (koju ćete podgrevati). Rastopite crnu čokoladu sa uljem. Pripremite silikonske kalupe, premažite ih čokoladom, stavite u friz na 20 minuta, pa ponovite.

 

Napravite beli fil: rastopite belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom.

Napravite crni fil: rastopite crnu čokoladu i pomešajte sa preostalom pavlakom. Izvadite kalupe iz friza pa ih napunite do 1/3 belim filom i isto toliko crnim filom. Vratite u friz na 20 minuta. Zatvorite praline rastopljenom čokoladom i kalupe vratite u friz na najmanje 6 sati. Izvadite praline iz kalupa i stavite u papirne korpice.

 

 

Nastavak na sledećoj stranici...

makonda-tracker