uživajte!

Starinsko jelo koje nikada ne izlazi iz mode: Vojvođanske knedle po recepetu pravih domaćica (RECEPT)

0

Knedle ili gomboce pravi su izbor za toplo predjelo...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Knedle su uvek lepo iznenađenje na tanjiru, a ova slana kombinacija prema starinskom receptu domaćica iz Vojvodine je svakako odličan izbor u vidu toplog predjela za svaku priliku...

 

Super moćna Bijonse dijeta: Jedan kilogram dnevno uz jednostavne sastojke (RECEPT)

 

Potrebno je:

 

Za testo: kašika masti; 4 jajeta; malo soli; 500 g švapskog sira; 5 kašika brašna.

 

Preliv za knedle: 4 kašike ulja; 2 dl kisele pavlake; 2 kašike prezli

 

Pre svega valja uvriti tri litre vode s malo soli, a onda pristupiti izradi knedli, ovako: u umućenu mast dodati 4 žumanceta, sir, brašno i sve dobro izmešati. Dodati ulupan sneg od belanaca i izmešati masu. Od pripremljene mase praviti jednake male knedle i kuvati ih u slanoj vodi; kuvane izvaditi i složiti u činiju.

 

Tako složene knedle preliti mešavinom ulja i kisele pavlake, a potom posuti prezlama koje su predhodno propžene na ulju.

makonda-tracker