Tako ukusan, tako kremast, tako neodoljiv
Ako ste u potrazi za pravim letnjim, osvežavajućim kolačem, na pravom ste mestu - karpatski kolač će vam se toliko dopasti da ćete ga praviti već sutradan, jer će toliko brzo nestati sa poslužavnika!
Sastojci za testo: 5 jaja, 2 dl vode, 150 g margarina, 200 g brašna, malo soli.
Sastojci za žuti krem: 3 pudinga od vanile, litar mleka, 250 g margarina, 8 kašika šećera.
Sastojci za beli krem: 200 g slatke pavlake, 200 g kravljeg sira, 5 kašika šećera u prahu, konzerva breskve iz kompota.
Priprema: Za testo, prokuvajte vodu sa margarinom. Kada se margarin otopi, dodajte brašno i mešajte sve zajedno na vatri oko 3 minuta. Sklonite sa vatre i ubacite jedno po jedno jaje i mutite. Dobijenu smesu podelite na pola za dve kore.
Bez pečenja i bez muke: Najjednostavnija čoko-moka torta s keksom (RECEPT)
Prvi deo premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Isti postupak ponovite sa drugom korom. Za to vreme, pripremajte žuti krem - skuvajte puding sa predviđenom količinom mleka i šećera, a kad se ohladi dodajte margarin koji ste prethodno izgnječili.
Za beli krem, mikserom dobro umutite sir i posebno ulupajte slatku pavlaku. Potom, pomešajte sir, slatku pavlaku i šećer u prahu.
Složite na sledeći način: kora - žuti krem, voće iz konzerve, bela krem - druga kora. Pre služenja dobro ohladite.