Toplo ili hladno - ne zna se kako je ukusnije

Srpski ručak: Paprike više nikada nećete puniti kao do sada

0

Jelo dobro za svaki obrok, ukusno, taman i kao dodatak jelima... Ako napunite paprike an ovakav način nećete se pokajati, a tehniku više nećete menjati!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

6 paprika babura

 

6 jaja

 

500 g sitnog sira

 

feta sira pomešanog s pavlakom ili sira po izboru

 

so

 

ulje

 

Priprema:

 

Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni. Izdubiti paprike i oprati iznutra. Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna. Napuniti paprike do pola. Nauljite pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate onda neki manji. Poslažite paprike da stoje uspravno i odozgo malo pouljite.

 

Brzo ćete ih zavoleti: Paprike punjene sa žitaricama

 

Nije potrebno da sipate nikakvu tečnost, jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla. Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule, a sir iscureo. Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti. Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.

makonda-tracker