desert za medalju

Kuglof na Kristinin način: Poslastica koja osvaja vaša nepca (RECEPT)

0

Kolač francuskog porekla na Krivokućin način...

foto: Kristina Krivokuća
foto: Kristina Krivokuća

Draga Kristina zna šta je dobar, domaćinski kolač. Probajte njen recept za kuglof i zaljubite se na prvi zalogaj.. 

 

Adaptogena čokolada: Za balans i dobru energiju tokom čitavog dana

 

 

Sastojci: 

4 jaja

2 grčka jogurta

1 šolja ulja

1 šolja šećera

Prašak za pecivo

rendana kora limuna

4 šolje brašna

2,5 dlI čokolade

Malo kakaa

 

Priprema: 

Umutite četiri belanceta (na kraju se dodaju žumanca), potom dodate sve ostale sastojke i dobro izmešate: jogurt, ulje, šećer, prašak za pecivo, rednanu koru limuna (po želji), brašno. Uključujući i žumanca.

Izdvoji se pola dobijene smese i u jednu polovinu se doda kakao.

Bela i crna smesa se naizmenično sipaju u kalup.

Preliv od čokolade ide odozgo.

makonda-tracker