DIJETA

Izbacuje otrove i masnoće a jača vaše telo: Ovo je recept za čuvenu čorbu za mršavljenje (FOTO)

0
Uvek morate imati na umu da ste ono što jedete. Stoga vodite računa da se hranite zdravo i da održavate liniju vitkom
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršate, a istovremeno čuvati vaše zdravlje, onda je ova čorba pravi izbor za vas.

Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena u Ajuverdi zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima naziva se mungo pasulj. To je izrazito hranjiva mahunarka zelene boje.

 

Često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za probavu, a ako želite smršati definitivno je morate imati na svom jelovniku. Naime, mungo pasulj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je izuzetno bogata proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

 

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ajurvede čorbu od mungo pasulja koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma i istovremeno će hraniti vaš organizam zdravim supstancama.


Novi trik za mršavljenje: Umesto da brojite kalorije, treba da brojite OVO 

 

Sastojci: 200 grama mungo pasulja, 2 čena belog luka, 1 supena kašika suncokretovog ulja, ¼ šoljice lista korijandera, 1 list lovora, 1 mala kašičica sveže narendanog đumbira, 1 mala kašika kurkume u prahu, pola male kašičice semena slačice, 3 kašike soka od limuna.

 

foto: Thinkstock

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker