prirodno i zdravo

Za 1 dan skida 1 centimetar u struku: Mešavina koja topi masnoću do kostiju (FOTO)

2

Glavni sastojci ovog recepta su: sveži ren, neprskani limuni s korom i med.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Već je mnogo rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, pre recepta, nakratko osvrnuti na ren. U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je izuzetan i kao lekovito sredstvo.

 

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.

 

Jezivo tanak struk NEMA samo zahvaljujući vežbanju: Pevačica pije 2 kašičice ove tečnosti dnevno i kune se u njenu efikasnost (VEĆ JE IMATE U KUĆI)

 

Svež koren se može koristiti tokom cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker