savet za sreću

Priča koja uliva samopouzdanje: Otkrijte zašto je prva fotka dvadesetjednogodišnje devojke u bikiniju osvojila internet (FOTO)

0
Lesli Miler svoju fotografiju i životnu priču podelila je na jednoj stranici na Fejsbuku, a ispratilo je more pozitivnih komentara.
foto: Lesley Miller Facebook
foto: Lesley Miller Facebook
Lesli Miler


O ovoj debeljuci bruji internet: Evo zbog čega ponosno nosim majice iznad pupka (FOTO)

"Provela sam proteklih 18 godina mog života čekajući.
Krila sam svoje telo. I rekla sam sebi da ću jednog dana dozvoliti da budem viđena; da ću uraditi sve stvari o kojima sam sanjala kad budem "dovoljna." Dovoljno mršava, dovoljno srećna, dovoljno samouverena. Kada moje telo bude izgledalo "kako treba." 
Borila sam se sa svojim telom celim putem, ostajući postiđena i tiha. 
Kada sam imala tri godine, drugari iz vrtića pitali su se zašto sam toliko veća od njih. Zašto nisam nosila istu kecelju kao oni. 
Kada sam imala sedam godina, lagala sam ženi u "Weight Watchers", očajna jer sedim na sastancima punih srednjovečnih žena koje pokušavaju da izgube par kilograma. 
Kada sam imala devet godina išla sam u kamp za mršavljenje i prve nedelje stajala u redu za svoju "pre" fotografiju.
Imala sam jedanaest godina kada mi je hirurg operisao želudac, i rekao mi kako ću konačno biti srećna. Bila sam najmlađa osoba koja je imala ovu operaciju.
Kada sam imala petnaest, počela sam da režem svoju kožu. Mislila sam da to zaslužujem. 
Kada sam imala dvadeset, prepolovila sam svoju kilažu za devet meseci, moja vrednost tog dana bila je određena time što je broj na vagi manji nego onaj juče.
I tada sam se umorila od čekanja.
Sada imam dvadesetjednu godinu i kupila sam svoj prvi bikini. IKADA.
Sve možete da vidite. Čudne naslage sala. Višak kože koji visi. Strije, celulit, hirurške i ožiljke koje sam sama sebi napravila. Čudno ispupčenje na mom stomaku od trake koja steže moj želudac. 
Hoću da naučim da volim sebe, ne samo delove za koje mi je rečeno da su "prihvaljivi". Jer činjenica je, uvek sam bila dovoljno dobra. A i ti si!:)"

makonda-tracker