Pruča koju ćete pamtiti

Nikola Tesla OVOJ ženi duguje sve: Saznajte zbog koga je ostavio najveći porok

0
Otkrijte ko se krije iza svih uspeha Nikole Tesle...
foto: Wikipedia
foto: Wikipedia
Nikola Tesla
Moji izumi

Georgina Đuka Tesla

Nikola

Đuka

San tinejdžerki, inspiracija modnih kreatora: Nikada nećete pogoditi čiji je ovo unuk! (FOTO)

Tome Nikole Mandića Soke Budisavljević Đuka




foto: Wikipedia

Dane



Đuka Tesla Moji izumi

Ovako danas izgleda svima dobro poznati mališan sa čokolade! (FOTO)

Kada je majci bilo šesnaest, nekakva zarazna bolest je harala zemljom. Njenog oca su pozvali da obavi poslednju pričest bolesnika na umoru, a za vreme njegovog odsustva, ona je sama otišla da pomogne jednoj porodici u susedstvu, koju je takođe napala ta strašna bolest. Svi članovi porodice, njih petoro, brzo su podlegli jedno za drugim. Ona ih je sama okupala i obukla. Pošto ih je, prema običajima predaka, ukrasila cvećem, položila ih je na odar. Kada joj se otac vratio, sve je bilo pripremljeno za hrišćansku sahranu.


Nikola






foto: Wikipedia





Počele karijere zajedno, ali su im se putevi razišli: Kako danas izgledaju Mirka, Iva i Šargarepica? (FOTO)


Sećam se jedno popodne, kada sam izgubio sav novac i strasno žudeo za igrom, ona je došla k meni sa svežnjem novčanica i rekla mi: "Idi i zabavljaj se!". Što brže izgubiš sve što imamo, to bolje. Znam da će to da te prođe". Bila je u pravu. Tog trena sam pobedio svoju strast i jedino sam zažalio što nije bila stotinu puta jača, zapisao je Nikola Tesla u knjizi "Moji izumi".

Marković Tesla

Učila ga je majka Đuka da voli sve što je živo. I njegovi golubovi, bela golubica i plavkasti goluban, preko puta hotela u Njujorku, s pravom su ga očekivali u večernje sate, da mu slete na rame i dobiju obavezno zrnevlje,navodi u knjizi Marković.

Nikolu

Đuka Tesla Nikolu
makonda-tracker