kultura

Plesni dijalozi i opera gala na velikom platnu: Sezona od 9 baleta i 7 opera u bioskopima u Srbiji

0
Art and Popcorn i Fame Solutions uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije donose nesvakidašnju sezonu baleta i opere u bioskopima!
foto: Promo
foto: Promo

U cilju razvoja publike, a naročito mladih, osmišljen je program koji sadrži 9 baleta i 7 opera koji će biti prikazani u periodu od oktobra 2016. do maja 2017. godine i predstavlja svojevrsnu retrospektivu iz ovih domena scenskog stvaralaštva, a uključuje velika izvođenja koja publika sa ovih prostora nije imala priliku da vidi.

 

foto: Promo

 

Projektu su se priključili beogradski bioskopi FONTANA i ART bioskop u Kolarcu, bioskop ARENA NOVI SAD, EUROCINEMA u Subotici, DOM KULTURE ČAČAK i LESKOVAČKI KUTURNI CENTAR.

 

Pored toga projekat je okupio i mnoge viđenije umetnike sa naših prostora.

 

foto: Promo

Nema ničeg novog u umetnikovoj želјi da se njegova umetnost, pa bila i 'elitna', kao što su opera i balet, prezentuje odnosno izvodi pred što većim auditorijumom. Prikazivanje velikih operskih predstava u bioskopskim salama širom sveta više nije trend, već standardni deo kulturne ponude svih većih gradova. Ova praksa odškrinula je vrata sveta, nekada dostupnog samo odabranima, široj publici. Kao operski umetnik sam veoma zadovoljna ovom inicijativom i svojim prisustvom i angažovanošću iz srca podržavam ovaj projekat“, rekla je primadona Dragana del Monako.

 

makonda-tracker