Milena Dravić: Bez ljubavi nema života

Čuvena glumica Milena Dravić zdušno uživa u svakom segmentu života i svojim godinama tokom kojih je naučila da je ljubav najveći pokretač, a zadovoljstvo ono što ženu čini najlepšom
0
1 / 2 Foto: Story Arhiva

Naša legendarna glumica Milena Dravić smatra da lepota žene ne podrazumeva samo njenu atraktivnu spoljašnost, već i lepo vaspitanje i zadovoljstvo. U intervjuu koji je dala za aktuelni broj magazina Sensa, slavna šezdesetdevetogodišnja umetnica iskreno govori o sebi i o ljubavi koja je neizostavan deo njenog života. Iako u sedmoj deceniji života, Milena zrači pozitivnom energijom i optimizmom, a svoju svakodnevicu uredila je tako da uživa u svakom njenom segmentu i raduje se što će uskoro moći da otputuje na odmor u svoju kuću na Crnogorskom primorju.

- More me čini potpuno spokojnom. Mogu satima da posmatram kako se na njegovoj površini smenjuju razne nijanse plave boje i igraju talasi. Ono me čini zadovoljnom, ispunjava me i daje mi energiju – objašnjava Milena koja već četrnaest godina igra u predstavi Leri Tompson – tragedija jedne mladosti.

- S godinama dolazi i preispitivanje sebe, samo treba biti miran i čiste savesti. Meni je sada važno da održavam psihofizičku kondiciju jer je u mojim godinama bitno da se dosta krećem i da mi mozak dobro radi – kaže glumica.

Iako rođena Dorćolka, Milena sa suprugom i kolegom Draganom Nikolićem stanuje na Vračaru u Beogradu. Legendarni bračni partneri  su kao domaćini šou-programa Obraz uz obraz obeležili ekspanziju televizije na našim prostorima. Iako su nedavno poželeli da snime sličnu emisiju, nijedna medijska kuća nije imala sluha za ovakav projekat. Odlasci na plivanje i posete prijateljima, ispunjavaju život ove slavne umetnice koji je satkan od srećnih trenutaka.

- Nedavno sam od prijateljice dobila mali tranzistor kojem sam se veoma obradovala. Nosim ga svuda sa sobom, non-stop slušam radio-programe i neke od kultnih emisija, a volim i dobru muziku uz koju radim s uživanjem – priča Milena koja ističe da je ljubav najvažnija. Njena prva asocijacija na sreću jeste devojčica Iva, unuka glumičinog brata, a glumica smatra da ceo život mora da bude pun ljubavi.

– Bilo da je partnerska, roditeljska, prijateljska ili ljubav prema domovini, to je stanje i osećanje bez koga nema života.

Kao veoma negovana žena, Milena nije opterećena svojim godinama i potpuno uživa u svojoj profesiji. Smatra da starost nastupa onda kada zaboraviš da si mlad i da je za mnoge žene starenje sudar sa stvarnošću, a ako nisu prisebne, pripadnice nežnijeg pola veštačkim putem žele da nadoknade mladost.

- Lepa žena nije samo fizički lepa, već je i fino vaspitana i ispunjena iznutra. Lepota žene ogleda se u njenom bogatom unutrašnjem životu i inteligenciji – stav je čuvene glumice.

Ksenija Konić

makonda-tracker