Iskreno o privatnim i profesionalnim krizama

Jelena i Novak Đoković: Nekada se oslanjamo na našeg psihologa

0
Naš najbolji teniser Novak Đoković tokom boravka u Srbiji učestvovao je u brojnim društvenokorisnim događajima, pa je tako uz svoje suprugu Jelenu na predavanju na jednom beogradskom fakultetu okupljenima otkrio do sada nepoznate detalje iz njihove intime.
foto: Jacob's Creek, Made by moments
foto: Jacob's Creek, Made by moments

Nekadašnji najbolji teniser sveta Novak Đoković (29) ponovo je dokazao da ni njega ne mimoilaze problemi s kojima se susreću i sasvim obični ljudi. Naime, tokom predavanja na Ekonomskom fakultetu koje je držala njegova supruga Jelena Đoković (30), Novak ju je iznenadio svojim dolaskom i prisustvom u prvom redu. Njihova topla razmena emocija pred nepoznatim ljudima mnoge je oduševila i ganula. Kada je Jelena primetila svog životnog saputnika u publici, obratila mu se šaljivim tonom.

Eto, ja pričam i gledam u njegovom pravcu, a on zuri u telefon. Šalim se, ljubavi, dođi da i ti nešto kažeš. Hvala ti što si tu da me podržiš, jer i ja sam uvek bila na tribinama za tebe.

 

I samo da znate, on ume dugo da priča, uvek je mrtva trka u kući ko će nešto reći", izjavila je gospođa Đoković, dok je slavni teniser istakao da je veoma ponosan na svoju suprugu i njeno društvenokorisno angažovanje.

Jelena Đoković jednom objavom na Instagramu dotakla mnoga srca: Mi nismo samo ono što vidimo u ogledalu!

Ljubavi, ja sam, evo izjavljujem pred celim fakultetom, veoma ponosan na tvoje večerašnje izlaganje i moram priznati da sam napravio dobar izbor. Ovo će na kraju ispasti stendap komedija.

 

Zadovoljstvo mi je da slušam kako ona uspeva da pretoči u reči emocije i načela kojih se drži", iskreno je objasnio Đoković i naveo da porodica iz čoveka uvek izvlači ono najbolje, te da snove niko ne može da nam uzme.

Novak je ovom prilikom u svom izlaganju otkrio da on i Jelena, kada se susretnu s nekim izazovom ili problemom, ne beže od toga da se za pomoć obrate stručnjaku.

Kada Jelena i ja osetimo da udaramo glavom u zid, profesionalno ili privatno, psiholog Džim Ler prava je osoba na koju možemo da se oslonimo", iskreno je rekao Novak, a mnogi su ovu izjavu povezali sa spekulacijama da su supružnici pre nekoliko meseci imali krizu u braku koja je prouzrokovala i njegov pad na ATP listi.

Tokom boravka u Srbiji, uspešni teniser napisao je i kolumnu za magazin Original u kom je otkrio do sada nepoznate detalje iz svog privatnog života.

 

foto: Jacob's Creek, Made by moments

Težina odgovornosti koju sam počeo sve snažnije da osećam, predstavljala je iskušenje za moju mentalnu snagu i sposobnost da se posvetim onom što mi je bilo najbitnije, a to je igranje tenisa.

 

Dobro je, lepo i pomaže u preuzimanju odgovornosti kada radite ono što volite. Onda ne osećate pritisak i strah, jer ljubav daje poletnu energiju. Radite stvari iz srca i duše", napisao je Đoković i istakao da nakon uspeha dolaze i neuspesi, što je sastavni deo života:

Zasenila elegancijom: Mama Novaka Đokovića u provodu privukla sve poglede, a evo ko joj je pravio društvo (FOTO)

Oni te teraju da se preispituješ, a najlakši način suočavanja sa neuspesima ujedno je i onaj najgori: da tražiš krivca u nečemu ili nekome. Čovek lako može da pronađe izgovor i razlog za svoje neuspehe i greške u okolnostima, trenutku, drugoj osobi, vremenu.

 

I sam sam to radio tražeći razloge za izgubljene mečeve, a bilo ih je mnogo, u mojoj trenerskoj ekipi, jakom vetru, suncu koje prži, žicama koje nisu dobro našpanovane... Niko ne voli poraze, a ja ne volim ni tu reč. Ona zvuči tako definitivno, kao kraj, a ja ne verujem u njega, već samo u druge prilike i učenje iz grešaka. Zato je moja najveća životna lekcija da nastavim da radim na sebi.

Ovaj udarac Novak Đoković nije očekivao: Beker će trenirati njegovog najvećeg rivala? (FOTO)

 

Lepota života jeste u tome da koliko god lutali i tražili sreću u stvarima oko nas, na kraju ostajete sami sa sobom i pitanjem: Kako ću videti bilo šta lepo oko sebe, ako sam sebi nisam dobar", rekao je Novak koga sasvim sigurno očekuje uspešna 2017. godina.

makonda-tracker