prisetila se urnebesnih anegdota

Znala je kako diše: Lepa Lukić otkriva detalje druženja s legendarnim Tomom Zdravkovićem (FOTO)

1
Lepa Lukić, legenda narodne muzike, sa osmehom se seća Tome Zdravkovića, s kojim je najviše volela da nastupa jer se s njim najbolje zabavljala.
foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić
foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić

Lepa žali što neće moći da nastupi na koncertu u njegovu čast 28. septembra u "Kombank areni", jer smatra da će je biti previše u javnosti s obzirom na to da je svoj koncert zakazala za 17. novembar.


Životna priča – Toma Zdravković: Sećanje na poslednjeg kralja kafane

 

Kraljica narodne muzike ponosna je na činjenicu da je bila jedna od Tominih najboljih prijateljica.

To je bio jedinstven čovek, koji je, evo, doživeo i svoju drugu slavu. Pa, ko to može?! Samo boem. Tom snagom boema voleo je sve, k'o majmun. Bio je divan kao prijatelj, kakvih je malo u životu. Družila sam se s njim, a i radili smo zajedno na moru", počinje svoju priču Lepa.

Ovo je Jelena kojoj je Toma Zdravković posvetio čuvenu pesmu

Pevali smo u Budvi u bašti „Pod lozom” 20 godina, a tu su bili i Dobrivoje Topalović i Zoran Kalezić. Družili smo se i igrali remi po ceo dan. Ostanemo tako do uveče i jedva stignemo da se istuširamo pred nastup koliko se zanesemo. Ali ja sam bila najčvršća. Čim ostavim karte, brzo se umijem, sredim, našminkam i izađem da pevam, kao da sam spavala sedam dana. A oni viču: 'Joj, ženo, kako ti izdržiš?' i preskaču senke misleći da su bare koliko su umorni. To je bila superčetvorka, do ludila smo se smejali. Toliko smo se družili, da sam znala kako Toma diše", kaže Lepa.

makonda-tracker