Da li je moguće

I mi Kristijana Troja za trku imamo: Zvezda serije Reži me jeste seksi, ali kod ovog doktora devojke idu i bez potrebe! (FOTO)

0
Doktor Josipović je dugi niz godina u ovom poslu. Kako kaže, ako sebi zacrtate neki cilj, do tog posla ćete i doći, a samim tim ćete osećati još veće zadovoljstvo dok ga radite...
foto: Instagram, Profimedia
foto: Instagram, Profimedia

Upoznajte doktora Nenada Josipovića. On ima 35 godina, i mnoge neodoljivo podseća na Kristijana Troja, lika iz serije Reži me (Nip / Tuck), koji je zaludeo mnoge dame širom sveta. Njega je glumio famozni Džulijan Mekmen

 

Studije medicine započeo je u Beogradu, a plastičnu i estetsku hirurgiju specijalizovao je u Nemačkoj. Neko vreme je proveo i u Brazilu kod čuvenog profesora Ive Pitangije.

 

Nenad ćesto dobija poslovne ponude za fotosešne, jer izgleda... Kako izgleda, zar ne? Često ih zbog obilnosti posla i odbije, ali ovih dana ga očekuje fotosešn i to za Šanel!

 

 

Na početku karijere nije imao mogućnosti da se bavi onim što njega konkretno najviše zanima (plastična i estetska hirurgija). Godinama se susretao sa raznim zahvatima i operacijama, radio neke stvari koje voli, ali i one koje mu i nisu toliko prijatne. Međutim, kako kaže, ako sebi zacrtate neki cilj, do tog posla ćete i doći, a samim tim ćete osećati još veće zadovoljstvo dok ga radite.

Moj početak je bio kao i svačiji početak, užasno naporan. Bio sam mlad, neiskusan i u kavezu punom gladnih lavova koji se bore za isti cilj. Konkurencija je velika u ovom poslu, mnogi žele da specijaliziraju plastičnu hirurgiju, a mesta je veoma malo. Teško je dobiti mesto na plastičnoj hirurgiji, a naročiti kada ste stranac u Nemačkoj gde sam studirao i gde danas radim", započeo je Nenad svoju priču za 24sata.

Devojke već uzdišu za njim: Pronađen srpski Bali beg! (FOTO)

 

Kao najlepšu stvar u ovom poslu uvek je, ali će uvek i izdvojiti, lice zadovoljstva svojih pacijenata.

 

 

Najlepši osećaj za nekog hirurga je videti lice zadovoljnog pacijenta. To je konkretno za mene najveća nagrada i ono što motiviše i daje snagu da svakog jutra ustanem u šest, kao i da dalje radim, napredujem, usavršavam se", objašnjava doktor Josipović i dodaje da je poverenje pacijenta najbitnije i da ako se izgubi, teško može da se povrati.

 

Od svih zahvata koje je za dugi niz godina odradio, ipak kao najinteresantniji, ali i najkomplikovaniji izdvaja promenu pola.

 

Ženama je uglavnom interesantno zatezanje gornjih kapaka, povećanje ili smanjivanje grudi, liposukcija, filer i botoks, ali promena pola je ubedljivo nešto što mi je u dosadašnjoj karijeri bilo najinteresantnije, ali svakako i najteže", priča doktor Nenad i dodaje da i poznati često znaju da zakucaju na njegova vrata, ali da je to ipak strogo čuvana tajna.

 

U poslednje vreme se na društvenim mrežama često mogu videti lekari koji i te kako dobro izgledaju. Zato se postavlja pitanje da li svaki plastičar treba da bude "dobar frajer" s obzirom na to da radi na ulepšavanju ljudi?

 

Plastični i estetski hirurzi ne moraju da budu dobrog izgleda, ali mislim da je očekivanje mnogih pacijenata da hirurg koji stoji ispred njih ima i sam neki dodir sa estetikom, ma u kom to obliku bilo. Ako veruješ u ono što radiš, onda će ti se i javiti želja da umešaš 'igle i noževe' na svom telu", kaže on.

 

Nenad je osvojio veliki broj nagrada, ali mu je svakako najdraža ona koju je osvojio prošle godine na Kogresu plastičnih hirurga Nemačke, DGPRÄC, gde je tema bila rak dojke. U njegovoj ordinaciji uglavnom dominiraju žene, ali kako kaže, broj muškaraca koji se opredeljuje za neki estetski zahvat, svakodnevno raste.

makonda-tracker