Uznemirena

Mira Banjac potresena odlaskom kolega: Kad su oni otišli, sramota me je što sam živa...

0
Glumica Mira Banjac pričala je o njoj veoma dragim kolegama koji su preminule u martu, ali i tome zašto se povukla iz pozorišta...
foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Osmeh je najskuplja stvar danas“,

smatra Mira Banjac, laureat nagrade za životno delo najvećeg komediografa Branislava Nušića.

Mira Banjac iskreno o teškim momentima: Bila sam na ivici da oduzmem sebi život!

Uspeh koji je ostvarila nije je nimalo promenio, i ostala je veoma skromna...

 Iza svega što je vredelo u mojoj karijeri stajali su moji ljudi. Kažu, ceo jedan život staje u knjigu, ja ih imam tri - Dobricu, Žanku i Nušića. Ima li veće počasti? Poslednja nagrada bila je pravo iznenađenje jer se nikada nisam videla kao Nušićeva glumica i uvek sam govorila da nisam mnogo igrala" ,  kaže Mira Banjac.
 

Nušić je uvek bio uz mene. Čak i kad sam režirala „Vlast“, trudila sam se da sačuvam njegov autentični humor, duh i mentalitet. Komedija je opasna stvar, časno ju je igrati, ali i veoma odgovorno. Kao i sa smehom. On je najskuplji danas. Ja se trudim da ga nikad ne izgubim, ni u najtežim trenucima.

Mira Banjac: Glumci nemaju pravo na privatni život

  Sedeći u svom Ateljeu 212, prisetila svojih nedavno preminulih kolega Dragana Nikolića i Marinka Madžgalja.

Strašno je teško. Više ne mogu ni da govorim na komemoracijama. Ne bih izdržala. Kad su oni otišli, rekla sam da me je sramota što sam živa. Svi su otišli, a mene su ostavili - kaže glumica.

Ona ističe da se povukla iz pozorišta jer ne treba da radi nešto što više nije sposobna da radi u punoj moći.

 Trudim se da se sporazumem sa svojim godinama. Ne želim da budem smešna žena. Starost je lepa onoliko koliko joj daješ. Samo da me glava ne izda, sve drugo može. Evo, dobijanjem nagrade osetiš da se približavaš nekom kraju. Da se zatvara još neki krug. Ali opet i dokaz da ima još pre nego što ga zatvoriš" kaže sa osmehom Mira.

makonda-tracker