Novo modno poglavlje

Zovu je boginjom stila: Supruga katarskog šeika koje je zasenila i Kejt Midlton (FOTO)

0
Supruga bivšeg katarskog emira neguje elegantan i prepoznatljiv stil, a njenu pozamašnu garderobu u potpunosti sačinjavaju odevni komadi slavnih dizajnera i cenjenih modnih kuća
Foto: Instagram, Profimedia
Foto: Instagram, Profimedia
Šeika Moza bint Naser važi za jednu od najbolje odevenih žena na svetu. 

Njeno visočanstvo šeika Moza bint Naser, majka katarskog emira Tamim bin Hamada važi za osobu koja je svojim zalaganjem uspela da modernizuje Katar i mnogi je smatraju najmoćnijom ženom te male i bogate države.

Imala je 18 godina kada se 1977. udala za šeika Hamada bin Kalife Al Tanija. Nakon toga posvetila se stvaranju porodice, ali i fakultetu pa je 1986. godine završila studije sociologije.

Amal Kluni: Izdanje koje bi oduševilo čak i Kejt Midlton

Majka je sedmoro dece, pet sinova i dve ćerke.
 
 

A photo posted by Moza bint Nasser (@mozabintnasser) on


Za razliku od većine drugih supruga monarha s Bliskog istoka, aktivno je uključena u politička i društvena zbivanja u svojoj zemlji koju redovno predstavlja u inostranstvu u društvu supruga.

Velika modna greška Kejt Midlton: Vojvotkinja izgleda čak 10 godina starije (FOTO)

Glasna je zagovornica prava na obrazovanje, predsednica Fondacije za razvoj obrazovanja, nauke i zajednica, zaslužna je i za širenje obrazovnog programa univerziteta u Kataru, a podstakla je i osnivanje katarskog filharmonijskog orkestra.
 
Osim po svom aktivizmu, širom sveta je poznata i po svom modnom ukusu zbog kojeg je redovno proglašavaju jednom od najbolje odevenih žena na svetu.

Vešto kombinuje modernu zapadnjačku odeću s tradicionalnim arapskim odevnim komadima, a njenu garderobu sačinjava neverovatna kolekcija odeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.
makonda-tracker