Nađa Higl: Šampionka koja je pobedila strah od vode

0
Nađa Higl, plivačica koja je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Italiji osvojila zlatnu medelju u prsnom stilu na 200 metara i postavila novi evropski rekord, svojevremeno se jako plašila vode

Mlada plivačica Nađa Higl obradovala je naciju osvojivši zlatnu medelju na Svetskom prvenstvu u Rimu, a danas će u Beogradu, ispred Skupštine grada pozdraviti svoje vatrene navijače.

Zanimljivo je da je dvadesetdvogodišnja Pančevka koja je zapanjila svet i postigla ono što nijednoj plivačica sa prostora nekadašnje SFRJ nikada nije pošlo za rukom, svojevremeno imala veliki strah od vode. Iako joj je otac svojevremeno bio spasilac na Tamišu, a brat je profesionalni trener plivanja, Nađa se kao dete nije usuđivala da uđe u vodu. Danas kaže da verovatno nikada ne bi ni naučila da pliva da njen otac nije bio uporan da je oslobodi tog straha.

- Nisam volela vodu, bojala sam je se. To se tati nikako nije dopadalo. Njemu, kao spasiocu na Tamišu, bilo je nezamislivo da njegova ćerka ne ume da pliva. Bacao me je u vodu da bih naučila i - proplivala sam. Međutim, brzo sam to zaboravila. Čak šest puta sam polagala za plivače, jer sam bila netalentovana – ispričala je svojevremeno Nađa.

Mlada plivačica, za koju svetski mediji naglašavaju da je odrasla u jednom od najzagađenijih gradova na Balkanu, nakon toga je zavolela vodu i odlučila da počne da trenira plivanje. Želela je da trenira prsno plivanje jer je mislila da je građena upravo za ovu disciplinu, a brojni trofeji koje je do sada osvojila dokazuju da je bila u pravu.

Ksenija Konić

TAGOVI: 123
makonda-tracker