Vlade Divac: Dobro se osećam, hvala svima koji brinu

0
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio se podršci koju je dobijao i poručio je se sada oseća dobro
Vlade Divac; foto: Petar Đorđević
Vlade Divac; foto: Petar Đorđević

Vlade Divac napustio je preksinoć Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović u Beogradu i lečenje nastavlja kod kuće. Nekadašnji košarkaški as i prvi čovek srpskog olimpizma je prošle subote podvrgnut izuzetno komplikovanoj operaciji žučne kese. Načelnik hirurgije Dragan Radovanović, inače zvanični doktor seniorske košarkaške reprezentacije Srbije, hitno je operisao Divca laparoskopskom metodom.

- Sada se osećam dobro. Hvala svima koji brinu za mene - kratko je poručio Vlade Divac, koji je već na kućnom lečenju.

Divac je zbog problema sa stomakom u maju prošle godine bio dva puta hospitalizovan u Kliničkom centru Srbije. Posle prve intervencije zaustavljeno mu je krvarenje na čiru, a posle samo nekoliko dana ponovo je bio na lečenju. Od tog trenutka, samo nešto više od godinu dana, on je opet zbog stomačnih problema sada ponovo na rehabilitaciji.

Divčevo zdravstveno stanje se dodatno pogoršalo u subotu popodne, pa je operacija od rutinske ispala prilično komplikovana.

Zbog nepredviđenih tegoba i operativnog zahvata, kao i nešto dužeg perioda oporavka Divac je morao da odloži ranije ugovorene obaveze u Olimpijskom komitetu Srbije.



(Izvor: Novosti)

makonda-tracker