Meril Strip: Mislila sam da sam previše ružna da bih bila glumica

1
Holivudska diva Meril Strip koja se može se pohvaliti prestižnim ulogama i nagradama, otkrila je da sebe nije smatrala dovoljno lepom da bi se bavila glumom.
Meril Strip, foto: Profimedia
Meril Strip, foto: Profimedia

Oskarovka i jedna od najboljih glumica Holivuda nedavno je primila počasni doktorat na Univerzitetu Indiana, a tom prilikom je otkrila da je kao mala mislila da nikada neće moći da glumi zbog svog fizičkog izgleda.  

- Mislim da sam bila poput svake devojke koja obuče haljinu poput princeze i očekuje da joj svi poklanjaju pažnju. Mnogi od nas to prerastu. Uvek sam radila na predstavama, ali sam mislila da je uzaludno da budem glumica. Još sam mislila da sam i preružna da bih bila glumica. Naočare tada nisu bile popularne - navela je Strip.

Ipak, uprkos takvom mišljenju o sebi, nije odustajala od glume. Kao tinejdžerka upisala studije drame na prestižnom Univerzitetu Jejl, a sve ostalo je istorija.

Slavna Meril glumila je u bezbroj filmskih hitova i jedna je od retkih koja se može pohvaliti mnogobrojnim nominacijama za Oskara.

- Mladim ženama bih poručila da ne brinu toliko o svom izgledu i težini. Devojke potroše previše vremena brinući se o tome, a postoje i bitnije stvari. Za muškarce i žene uopšteno, iskoristite ono što vas čini drugačijima, to je vaša prednost. Svi se trude da izgledaju prilično slično, ali oni koji su drugačiji će biti odabrani. Nekad sam mrzela svoj nos, ali danas više ne, ok je - poručila je slavna glumica mlađim generacijama tokom dodele.

makonda-tracker