Srđan Žika Todorović: Bolje je biti prvi u selu umesto šesnaesti u gradu

0
Ophrvan najlepšim emocijama zbog činjenice da će za dva meseca prvi put postati tata, glumac Srđan - Žika Todorović govori o svojoj ulozi u novom filmu Atomski zdesna čije mu je snimanje ostalo u najboljem sećanju i ističe kako nikada nije imao ambiciju da ode
Srđan Žika Todorović, foto: Story Press
Srđan Žika Todorović, foto: Story Press

Umetnički senzibilitet i ekspresivnost koju glumac Srđan - Žika Todorović (49) pokazuje na filmu, gašenjem crvene lampice pretaču se u miran karakter nekadašnjeg nevaljalog dečka rokenrola. Uloga Đavola u trilogiji Mi nismo anđeli donela mu je mnoge predrasude, pa i one na temu njegovog odnosa sa sedmom silom prema kojoj je vrlo obazriv. Zbog nagomilanog nezadovoljstva prezentovanjem onoga što su za medije izgovarale njegove kolege i bliski prijatelji, odlučan je da ne daje intervjue, osim kada za to postoji konkretan i veoma bitan poslovni povod kao što je premijera novog filma Srđana Dragojevića Atomski zdesna.

 

- Iskustvo rada na tom filmu zaista mi je predivno. Možda mi je ovo bilo najlepše snimanje u životu. Neko je nekad rekao da nema filma bez muke, bez pišanja krvi, a ja mislim da je ovo izuzetak jer smo zaista uživali - rekao je Srđan Todorović u delu intervjua za emisiju Ekskuziv koji premijerno donosi Story. Iznenađen uslovima snimanja na Crnogorskom primorju on je tokom svetske premijere filma održane u bečićkom hotelu Splendid ocenio celokupan rad na najnovijem Dragojevićevom filmskom čedu.

- Jedino smo tokom poslednja četiri dana u barskoj bolnici imali teške scene. Ali, na velikim plažama bilo nam je predivno. Gotovo nikad se ne dešava da snimaš u hotelu u kome spavaš. Glumci retko kad to dožive -ističe Todorović koji je odgovorio i na pitanje o tome kako je reagovao kada mu je Dragojević ponudio scenario.

- Uvek je lepo dobiti glavnu ulogu. Radovao sam se, kako bih drugačije reagovao - dodaje glumac svetskog kalibra koji ipak ne želi da se oproba u inostranim filmskim ostvarenjima.

 

- Nemam ambiciju da idem u Holivud jer je tamo mnogo teško raditi i uspeti. Ograničen si na to da igraš Srbe, Rumune, Ruse i to uglavnom negativce. Bolje biti prvi u selu, nego šesnaesti u gradu - kroz osmeh će Srđan kojem je pre nekoliko godina dodeljena i rola u kontroverznom Srpskom filmu. Možda je baš zbog toga pre nekoliko godina prilikom dolaska u Beograd poželeo da ga upozna još kontroverzniji Merilin Menson.

- Merlin Menson sigurno je hteo da upozna Sergeja Trifunovića koji je ostvario fenomenalnu ulogu u tom filmu, a ne mene. Nisam ni čuo da mu je želja bila da upozna mene, ali ta uloga u Srpskom filmu bila mi je veoma teška - iskreno kaže Žika koji će uskoro postati tata.

- Postavite mi sledeće pitanje- bio je jasan bivši član brojnih rokenrol bendova poput EKV-a, na konstataciju novinarke TV Prva da će beba uskoro uneti radost u njegov dom. Srđan i njegova supruga Ana s kojom je u braku tačno deset godina, čekaju prvo dete, a radosnu vest saopštio je glumački bard, Srđanov otac Bora Todorović. Medijima se istim povodom obratila i Borina sestra, a Srđanova tetka, legendarna Mira Stupica.

 

- I Bora i ja smo presrećni. Nije važno da li je dečak ili devojčica, bitno je da dete bude živo i zdravo i lepo kao moj Srđan  - rekla je raznežena Stupica za dnevni list Blic. Ni njen brat i budući deda, Bora Todorović, nije želeo da otkrije previše detalja, da ne baksuzira, već je samo potvrdio kako njegova porodica u naredna dva meseca postaje bogatija za još jednog člana.

- Ne brini mama, sve ide po planu. Za mesec, dva izlazim ja iz stomaka - deo je čuvenog songa koji Žika zajedno sa Urošem Đurićem izvodi u filmu Mi nismo anđeli, a više od dvadeset godina nakon tog snimanja, ti stihovi mu se polako obistinjuju.

 

- Imao sam soundrack u Anđelima 1, 2 i 3, ali ne i u Atomski zdesna mada je postojala ideja da jedan deo odsviram i otpevam - zaključio je Todorović za TV Prva odgovarajući odrično i na pitanje o tome da li će ovog leta stići da poseti nudistički raj - Adu Bojanu. Ako se uzme u obzir da će se njegova supruga poroditi pred početak leta, izvesno je kako će Srđan predstojeće vrele mesece posvetiti menjanju pelena umesto odmoru.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker