Ivana Berendika: U društvu svetskog džet-seta

0
Dizajnerka nakita i supruga biznismena i milijardera Tomasa Jermoluka, Ivana Berendika, vreme neretko provodi u društvu slavnih ličnosti, a njen rad ovaj put pohvalila je i njena prijateljica, glumica Naomi Vots.
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nikoga više ne iznenađuje činjenica što se u društvu nekadašnje članice grupe Models, a danas svetski priznate dizajnerke čiji nakit nose holivudske zvezde, Ivane Berendike (35), nalazi sam krem svetskog džet-seta. Ona je još u dvadesetim izgradila uspešnu manekensku karijeru, a potom upoznala Tomasa Jermoluka, jednog od osnivača internet pretraživača Google, za koga se posle nekoliko godina zabavljanja i udala.

Piste je zamenila luksuznim putovanjima i životom na visokoj nozi, ali nije se pretvorila u klasičnu suprugu bogataša, već je nastavila da marljivo radi i laganim koracima grabi ka uspehu. Mada joj je umetnost bila hobi, pre nego što je predstavila prvu kolekciju, završila je dizajn na čuvenom univerzitetu Parsons. Od tada se originalni komadi nakita ove brinete čiji je deda bio antikvar, mogu kupiti isključivo na prestižnom modnom sajtu Net-a-Porter, ali krase i strane magazina kao što su Elle, Vogue, Harper’s Bazaar…

Njene klijentkinje su Uma Turman, Šeril Kol, Dženifer Koneli, Naomi Vots, a sa pojedinim je odavno prestala da bude na vi.

- Naomi Vots i ja imamo dosta zajedničkih prijatelja, a upoznale smo se još pre četiri ili pet godina – započinje dama koja i dalje svaki slobodan trenutak koristi da ode na neku egzotičnu destinaciju.

- Nedavno sam se vratila iz Dominikanske Republike u kojoj smo bili smešteni u rizortu Casa de Campo, gde smo se odlično proveli. Ovaj predah bio mi je neophodan jer sam pre toga bila zatrpana poslovima u vezi sa dekoracijom naše kuće na Bahamima, a uskoro me očekuje i rad na limitiranoj kolekciji koju ću predstaviti uoči praznika.Trenutno  razrađujem ideju za kolekciju proleće/leto 2015. koju predstavljam u junu. Emili Flog, austrijska dizajnerka, boem i životna pratilja slikara Gustava Klimta, moja je najveća inspiracija – ističe dama koja detalje iz privatnog i poslovnog života rado deli sa fanovima na društvenim mrežama Twitter, Instagram i to na profilima pod nazivom armedelamour.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker