Kris Braun: Bipolarni poremećaj kao uzrok svih problema

0
Bez obzira na to što je pre pet godina pretukao svoju veliku ljubav, pevačicu Rijanu, muzičar Kris Braun navodno je nedavno uspeo da se pomiri s njom nakon što mu je dijagnostikovana bolest zbog koje redovno ide na terapiju
Kris Braun, foto: Profimedia
Kris Braun, foto: Profimedia

Pevač Kris Braun (24) konačno ima opravdanje za svoje ponašanje. Naime, na nedavnom saslušanju povodom napada na svoju bivšu devojku koji se dogodio 2009. godine, R'N'B zvezdu Rijanu (26), pevačeva odbrana donela je dokumente kojima je potvrdila kako mu je dijagnostikovan bipolarni poremećaj i PTSP (Posttraumatski stresni poremećaj). Ove navode potvrdili su zvaničnici iz ustanove u kojoj je Kris na rehabilitaciji, a prema dokumentima iz suda u čiji je uvid došao E! kanal, lekari su uvereni da su upravo navedene bolesti uzrokovale njegovo agresivno ponašanje u prošlosti.

- Gospodinu Braunu biće potreban i stalni nadzor lekara kako bi se osiguralo da njegovo zdravlje bude stabilno. Nije neobično da ljudi sa ovakvim dijagnozama konzumiraju razne supstance kako bi sami pokušali da zaustave promene raspoloženja i onemoguće okidače za traumu. Postao je agresivan jer njegovo stanje nije tretirano zbog nedostatka sna, neprimerene konzumacije supstanci i netretiranog PTSP-a - objašnjava se u saopštenju za javnost iz zdravstvene ustanove u kojoj se on leči.

Tom prilikom potvrđeno je kako je Braun tokom rehabilitacije obavljao svoje dužnosti i više nego primereno, a sudija Džejms Brendlin dodao je kako je muzičar dobro reagovao na lečenje nakon dvostruke dijagnoze.

Inače, bipolarni afektivni poremećaj ili manično-depresivna psihoza predstavlja endogenu duševnu bolest u kojoj se smenjuju epizode manije i depresije. Smenjivanje faza je neodređeno pa dolazi do kraćih maničnih i dugih depresivnih razdoblja ili obrnuto. To ne oštećuje bolesnikovu ličnost, a između napada bolesnik izgleda zdrav.

Otkako je ovo obelodanjeno, obožavaoci popularne Rijane su u panici jer se plaše da će nastradati zbog psihičkog stanja dečka s kojim ona često obnavlja kontakt. Kako piše Daily Mail, diva sa Barbadosa i Kris dopisuju se od 20. februara, kada je slavna pevačica proslavila svoj rođendan. Kako se nagađa, to je bio i povod da njih dvoje nastave komunikaciju. Ako je verovati izvorima bliskim ovom paru, oni će se najverovatnije i pomiriti jer mu je Rijana zbog uspešne rehabilitacije sve oprostila. Braun je, kako se piše, posle svega shvatio kako ne želi ni trenutak svog vremena da provede bez tamnopute lepotice i zbog toga je raskinuo višemesečnu vezu sa manekenkom Karučom Tran.

Izgleda da je problematična pevačica potisnula sve traume i zaboravila noć uoči dodele Gremi nagrada 2009. godine kada ju je Kris pretukao, a o čemu je kasnije pričala u brojnim emisijama. Ljubav je sada očigledno pobedila, pa se Rijana nada da će Krisova terapija doneti željene rezultate jer mu, bar kako tvrde stručnjaci, rehabilitacija napreduje uzlaznom putanjom.

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker