Elena Karić i Predrag Mijatović: Patnja koja razdire dušu

14
Skrhani bolom i zauvek unesrećeni roditelji trinaestogodišnjeg Andreja, bivši supružnici Elena Karić i Predrag - Peđa Mijatović, prošlog četvrtka poslednji put su se oprostili od sina koji je umro od posledica surove bolesti
foto: Milena Rakočević
foto: Milena Rakočević

Bivše supružnike, proslavljenog fudbalera Predraga - Peđu Mijatovića i dizajnerku enterijera Elenu Karić, posle mnogo godina razdvojenosti ponovo je zbližila neizmerna bol nakon što je u četrnaestoj godini preminuo njihov zajednički sin Andrej. Dečak koji je rođen sa cerebralnom paralizom izgubio je bitku sa retkom bolešću hidrocefalijom usled koje se unutar lobanje pojačano sakuplja tečnost zvana likvor, koja okružuje mozak i kičmenu moždinu, zbog čega dolazi do kompresije mozga. Nesrećni Andrej je u nedelju 31. maja kada mu se pogoršalo zdravstveno stanje priključen na aparate, da bi dva dana kasnije izdahnuo u bolnici u Valensiji. Iako je dve nedelje ranije uspešno operisan posle čega su lekari davali optimistične prognoze za njegovo ozdravljenje, Andreju je nažalost iz dana u dan bivalo sve gore. Poslednja borba iznurila je njegovo nejako telo i dečak je preminuo ostavivši skrhanu i neutešnu porodicu.

Mališan je živeo u gradiću Turija u porodici Rafaela i Maruhe Servere, Peđinih prijatelja koji su detetu godinama pružali posebnu celodnevnu negu i brinuli o njemu kao o rođenom detetu. Bolesni Andrej morao je da ima poseban tretman, pa je nakon Peđinog i Eleninog razvoda najbolja opcija za njega bila da dobije staratelje koji će biti u mogućnosti da ga nadgledaju dvadeset i četiri sata dnevno. Upravo zbog ogromne ljubavi koju su gajili prema Andreju, na sahrani u Valensiji prošlog četvrtka jednako tužni kao dečakovi biološki roditelji bili su i supružnici Servera.

Četrdesetogodišnji unesrećeni čuveni sportista, koji se nakon rastanka sa Elenom oženio bivšom manekenkom Anetom Milićević sa kojom je dobio ćerke Nađu, Ninu i Lolu, tokom bogate fudbalske karijere svoje sportske uspehe posvećivao je upravo bolesnom sinu. Poslednjih nedelja spekulisalo se da je Peđina ostavka na mesto sportskog direktora Real Madrida povezana sa naglim pogoršanjem Andrejevog zdravstvenog stanja. Tuga se zauvek uvukla i u srce Andrejevog starijeg brata Luke koji je, otkako se preselio kod oca u Španiju, imao priliku da se zbliži sa bratom, budući da je posle razvoda svojih roditelja stasavao pored majke Elene u Beogradu. Uplakana mama, koja je došla u pratnji svog trećeg supruga Jugoslava Karića i majke, srpske kreatorke Verice Rakočević, teško je obuzdavala bol, dok je baka koja je nekoliko priznanja u svetu mode posvećivala svom unuku, na sve načine pokušavala da obuzda tugu i uteši ćerku. Uprkos tome što osim sinova Luke i pokojnog Andreja iz drugog braka sa biznismenom Andrijom Draškovićem ima sina Matiju, a sa trećim suprugom Jugoslavom sinčića Simona, ova tragedija je Eleni i njenom bivšem bračnom partneru donela najtežu roditeljsku patnju koja nikada ne jenjava.    

Nekadašnjim supružnicima reči utehe pružili su i njihovi brojni prijatelji, a saučešće Peđinoj porodici na službenu Internet stranicu istakao je i Kraljevski klub.

- Izražavamo duboko žaljenje i upućujemo saučešće Peđi Mijatoviću i njegovoj porodici zbog tragične smrti njegovog sina - stoji na sajtu FK Real Madrid.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker