Elena Karić: Sreća je svima na raspolaganju

0
Dizajnerka nameštaja i enterijera Elena Karaman Karić krajem januara otputovala je na Maldive. U društvu svoje kume uživa u čarobno plavom moru i prelepim plažama na kojima prikuplja energiju za nove poslovne poduhvate
Elena Karić, foto: Story press
Elena Karić, foto: Story press

Vreme provedeno sa prijateljima neprocenljivo je, a odmor sa kumom i najboljom drugaricom na jednom od najlepših mesta na svetu sigurno je nezamenljiv. Tim razmišljanjem vodila se i dizajnerka enterijera i vlasnica kompanije Lorca design Elena Karaman Karić (41) koja je kraj januara iskoristila kako bi sa svojom kumom Jelenom Ćorak otputovala na Maldive. Čim su stigle na jedno od prelepih ostrva, glasna protivnica GMO hrane u Srbiji na svom Facebook profilu napisala je da se oseća kao da je u raju.

Boravak na jednom od maldivskih ostrva Elena koristi kako bi se odmorila, ali i pripremila za napornu godinu koja je očekuje kada je reč o dizajnu kojem je godinama pasionirano posvećena. Inače, šarmantna brineta svoj mir i spokoj pronašla je pre nekoliko godina u devizi da lepota žene dolazi iznutra. I pored toga, redovne vežbe koje upražnjava njenu figuru dovele su do savršenstva.

- Praktikujem aštanga jogu, meditiram i hranim se čudno, što bi rekli naši ljudi. (Smeh) A to čudno podrazumeva da ne konzumiram procesovane namirnice, jedem hranu u svom prirodnom obliku, dakle voće, povrće, ribu - organsku i bez hemije. Ne konzumiram stvari koje je napravila laboratorija: veštačke sokove, gazirane napitke, grickalice i ostale gluposti – pričala je Elena u intervjuu za Story, ali i otkrila na koji način održava duhovni balans te kako uspeva da uvek bude srećna i nasmejana.

- Sreća je svima na raspolaganju. Ko god otvori srce, biće raspoloživ za nju. Ona nije postignuće, nije vezana ni za šta izvan nas samih, ni za kakav uspeh, ambiciju, novac... Čovek je nesrećan kad živi u ambiciji, a ne u stvarnosti. Učili su nas da se borimo i da postižemo. Naši umovi su kreirani tako da streme ka postignuću. A ambiciozni su najnesrećniji ljudi na svetu. Aleksandar Veliki zavideo je blaženstvu Diogena, običnog prosjaka. Rokfelerovi, Kenedijevi... daleko su od sreće. Ako samo pogledamo ljude koji su uspeli u ovom svetu, zaboravićemo na uspeh kao merilo sreće. Ništa ne može da omane kao uspeh. Sreća je stanje uma, a ja biram sreću. To je jedini partner kome uvek prva pružim ruku za ples! – istakla je za naš magazin.

Joga i meditacija postale su sastavni deo života dizajnerke, pa je tako zalazak sunca na plaži tokom boravka na Maldivima savršen kraj njenog dana. I dok se  ona odmara sa najboljom prijateljicom, njen suprug Jugoslav Karić (34) zbog poslovnih obaveza ostao je u Beogradu sa sinovima Matijom (14) i Simeonom (7) koji su se nakon raspusta vratili u školske klupe.

Piše: Ksenija Konić

Foto: Facebook

makonda-tracker