Ćerka Vudija Alena: Otac me je zlostavljao kada sam imala sedam godina!

0
Dvadesetosmogodišnja Dilan Ferou, usvojena ćerka bivših partnera Vudija Alena i Mije Ferou, po prvi put je javno progovorila o rediteljevom seksualnom zlostavljanju kada joj je bilo samo sedam godina.
Vudi Alen, foto: Profimedia
Vudi Alen, foto: Profimedia

Kako kaže, bilo joj je dosta da holivudska filmska industrija zatvara oči pred onim što se događalo pre dvadesetakak godina, te je zbog toga odlučila da iznese istinu i ispriča da ju je Vudi seksualno zlostavljao u detinjstvu.

- Rekao mi je da legnem na stomak i igram se bratovim električnim vozićem i zatim me seksualno napao. Razgovarao je sa mnom dok je to radio, šaputao mi je da sam bila dobra devojka, da je to naša tajna, obećao mi je da ćemo ići u Pariz i da ću biti zvezda u njegovim filmovima - otkrila je Dilan u svom pismu objavljenom na blogu New York Timesa.

Ispričala je da joj je reditelj radio razne stvari koje joj se nisu sviđale.

- Mislila sam da se očevi tako ponašaju prema ćerkama, ali nakon onog što mi je uradio na tavanu osećala sam da je to ipak drugačije - rekla je i dodala da je svaki put pokušavala da se sakrije od njega, ali on bi je uvek pronašao.

Nakon što to više nije mogla da drži u sebi, poverila se majci Miji i pitala je da li i njoj radi takve stvari. Šokirana Mia optužila ga je za seksualno zlostavljanje ćerke i par je raskinuo 1992. godine. Usledila je pravna bitka, Dilan je posećivala psihologe i stalno ponavljala svoju priču, a Alen je izgubio pravo posećivanja dece. Reditelj je negirao optužbe za seksualno zlostavljanje i nikada nije bio osuđen.

Ubrzo nakon što je prekinuo s Mijom, otkriveno je da je započeo ljubavnu vezu s usvojenom ćerkom Sun-Ji Previn sa kojom se oženio 1997. godine i ima dve kćeri. Dilan je uverena da je iskoristio polni odnos s njenom polusestrom Sun-Ji kako bi zataškao njeno zlostavljanje. Zbog svega što je proživela borila se s poremećajima u ishrani, strahovala je od dodira muškaraca zbog čega je počela da se samopovređuje, a pokušala je i samoubistvo.

makonda-tracker