Pol Voker: Tragična igra sudbine

0
Glumac Pol Voker koji je uspeh pronašao u popularnoj franšizi Paklene ulice, tragično je preminuo u automobilskoj nesreći u Los Anđelesu, a iza sebe je ostavio neutešnu petnaestogodišnju ćerku.
Pol Voker. Foto: Guliver
Pol Voker. Foto: Guliver

Američka filmska zvezda Pol Voker (40) dvanaest godina bio je jedan od omiljenih akcionih junaka u pet, od ukupno šest, delova filma Fast and Furious. Snimanje sedmog dela prekinulo je saznanje da je glumac izgubio život kao suvozač u automobilskoj tragediji koja se dogodila u subotu 30. novembra 2013. u 15.30 časova u Santa Klariti, severno od Los Anđelesa. Akcioni junak vozio se kao suvozač u novom poršeu svog prijatelj koji je bio iskusan vozač. Još nije potvrđeno šta je pošlo po zlu i dovelo do gubitka kontrole nad četvorotočkašem koji je udarivši u uličnu svetiljku skrenuo sa puta, zatim udario u drvo, posle čega je usledila i eksplozija. Policija i Hitna pomoć stigli su u rekordnom roku, a lokalni šerif mogao je samo da konstatuje smrt.

emila vest obišla je svet i ostavila u žalosti brojne obožavaoce, a najveća tuga koja nikada ne prolazi, zadesila je njegovu ćerku Medou Voker (15) koju je dobio iz mladalačke veze sa Rebekom Mekbrejn. Par se rastao neposredno nakon rođenja svoje naslednice, a kao razlog Voker je navodio činjenicu da je premlad za ozbiljnu vezu. Zbog toga je devojčica prvih trinaest godina provela kod majke na Havajima, a pre dve godine preselila se u Kaliforniju kod oca. Ipak, njeni roditelji nikada se nisu mirili jer je atraktivni plavušan poslednjih sedam godina bio u ljubavi sa studentkinjom Džesmin Pilčard Gosnel (23).

Ova afera izazivala je dosta kontroverzi s obzirom na to da je njegova izabranica, kad su se upoznali, imala samo šesnaest godina što je veoma smetalo njenoj majci.  

Ovu romansu prekinula je Vokerova iznenadna smrt koju su potvrdili njegovi predstavnici na društvenim mrežama.

- Teškog srca moramo da potvrdimo da je Pol Voker preminuo danas u tragičnoj automobilskoj nesreći, dok je išao na dobrotvorni događaj za svoju organizaciju Reach Out Worldwide. Bio je saputnik u kolima svog prijatelja u kojima su obojica izgubili život - pisalo je na njegovoj oficijalnoj Facebook stranici. Sin vodoinstalatera i manekenke odrastao je u velikoj porodici u skromnom domaćinstvu u Kaliforniji. Kako bi svojim najmilijima pružao finansijsku podršku, još u detinjstvu počeo je da radi.

Prvi poslovi bili su mu vezani za modeling, a potom je započeo i televizijsku karijeru. Preokret koji mu je doneo uspeh, dogodio se 2000. godine kada je snimio film The Skulls kojim je privukao pažnju producenta filma Paklene ulice. Poslednje dane proveo je snimajući sedmi deo akcije koja mu je donela planetarni uspeh i čija se premijera očekuje tokom 2014, a biće posvećena nastradalom glumcu.

- Momci se vraćaju. Da li ste spremni? - poslednje su reči Pola Vokera koje je objavio na svom Twitter profilu izražavajući svoje uzbuđenje povodom snimanja.

 

makonda-tracker