Ceca Slavković: U meni se sukobljavaju dve ličnosti

4
Otkako se pre nekoliko godina povukla iz medija, pevačica Svetlana - Ceca Slavković posvećena je produkciji i klupskim nastupima. Dok u sebi miri karaktere umetnice i popularne pevačice, sa svojim višegodišnjim dečkom sanja trenutak kada će postati majka.
Svetlana Ceca Slavković. Foto: Luka Šarac
Svetlana Ceca Slavković. Foto: Luka Šarac

Mala žena velikog glasa, pevačica koja svojom energičnom interpretacijom ostavlja upečatljiv utisak na slušaoce, devojčurak sa glasom sirene, samo su neke od odrednica kojima su novinari tokom devedesetih godina prošlog veka opisivali jednu od najnagrađivanijih pop umetnica svoje generacije Svetlanu Cecu Slavković (40). Nakon dva snimljena albuma i učešća na brojnim domaćim i internacionalnim festivalima, rešila je da se povuče iz javnog života, posveti se studijskom radu i produkciji, putuje po Evropi i Aziji, a njeno ime potpuno je nestalo sa estradnog miljea. Čak su je prethodne godine na društvenim mrežama proglasili mrtvom.

- Jao, došla je do mene ta vest. Naredna dva dana zvonio mi je telefon i eto, bila je to prilika da se čujem sa ljudima s kojima dugo nisam bila u kontaktu - šali se Ceca i nastavlja:

- Nisam bila uvređena, ni povređena jer društvene mreže u tom smislu ne doživljavam ozbiljno - kaže ova rođena Novosađanka koja živi u Beogradu, a najveći deo svog vremena provodi u muzičkom studiju.

- Bavim se vokalnom produkcijom. Radim u muzičkim studijima sa svojim kolegama i produciram pevače. Oduvek sam svoju energiju ulagala u pravljenje novih vokalnih umetnika, čak više nego što sam se zalagala za sopstvenu karijeru. Meni je uvek nedostajalo ambicije, pa mlade savetujem da ne budu kao ja - opisuje nasmejana pevačica i dodaje da se u njoj najčešće sukobljavaju dve različite ličnosti.

- Postoji Svetlana Slavković zaljubljena u džez i soul i koja se trudila da uvek istera svoje, naspram Cece Slavković koja je tu da zabavi prisutne. Svetlana želi da ima kontrolu u svemu i drži do umetničkog principa, a Ceca je ta koja trči u publiku i grli ljude - otkriva pevačica opisujući kako ima trenutaka u kojima se pomire te dve ličnosti, što se dešava kad nastupa sa svojim Fensi bendom

- To što nastupam po klubovima nikako ne predstavlja put povratka na estradne staze. Ako hoćete da znate šta je u mom životu bilo poslednje što sam očekivala, to je svakako medijska pažnja i estradno eksponiranje. Ako pitate da li sam uživala u tome što sam se redovno pojavljivala u medijima - nisam; želim li da se vratim na estradu - ne želim; da li ću se jednog dana vratiti - ko zna. Rekla bih da to ne treba da radim u ovim godinama. Ono što mi nedostaje jesu mnogi divni ljudi koje sam upoznala dok sam živela kao javna ličnost. I danas ih viđam, ali ne ispred, već iza kamere - ističe Ceca, a jedna od koleginica koja joj je tokom godina postala prijatelj jeste pevačica Maja Nikolić koja joj je kuma.

- Sa svojom vatrenom Majom viđam se, čujem je i volim. Njeno pojavljivanje u rijalitijima svakako je u skladu sa njenom ličnošću. Ona ima unikatan karakter, svidelo se to nekom ili ne. Kad god se sretnemo, s njom se uvek desi nešto atraktivno i zabavno. Postoji poslovica koja kaže: Da nema vetra, pauci bi nebo premrežili. Taj vetar je moja Maja - lucidna je naša sagovornica za koju su mnogi nagađali šta je to čime se bavi proteklih godina, a priče da je živela u inostranstvu, pevačica demantuje tvrdnjom kako nije mogla da boravi van Beograda na duži vremenski period.

- Moja putovanja po Evropi i Aziji trajala su najviše dva meseca. Ne bih mogla psihički da podnesem da na duže vreme odem iz Beograda. On pre svega ima moje srce. Beograd je prvi čovek u kog sam se zaljubila i čitav svoj život u muškarcu zapravo sam tražila ovaj grad. Gledala sam da bude šmeker, šarmantan, tolerantan i otvoren za sve - kaže Ceca dajući odgovor na pitanje da li je Beograd pronašla u svom dugogodišnjem dečku, muzičaru Milovanu Zimonjiću Zikiju (37).

- Sve to ima moj Ziki. Dovoljno je da vidiš njegov širok osmeh i asociraće te na dušu ovog grada. U životu, naročito u vezama, uvek sam nailazila na predrasude, uslove i očekivanja, a jedini čovek koji me je prihvatio onakvu kakva jesam jeste Ziki. To je ustvari i bio jedini njegov zahtev i uslov, a Beograd je takav - govori umetnica dok sa svojim izabranikom deli i poslovni život.

- Više od dvanaest godina smo nerazdvojni. Jedini period u mom životu kada smo bili odvojeni dogodio se dok je on služio vojni rok, što sam izuzetno teško podnela - iskrena je pevačica dok objašnjava koliko im nije privlačna ideja o organizaciji svadbe, ističući koliko bi volela da sa Zikijem dobije naslednike.

- Zvezde nam po tom pitanju nisu naklonjene, ali da želimo da zasnujemo porodicu, želimo. Sve je u božijim rukama jer koliko god da obožavam decu, toliko se očigledno ne pitam samo ja... To se desi onome ko o tome ne razmišlja, a mi koji bismo to žarko želeli, verovatno moramo da prođemo neki zacrtani put. Kad se bude desilo, biće to sigurno sledeći najlepši trenutak u mom životu. Prvi je onaj kada sam ugledala Zikija - otkriva Ceca koja je 4. juna proslavila 40. rođendan.

- Rekla sam sebi: Kako si do sada furala, samo tako nastavi i biće sve u redu. Jedino što me opominje i kljuca jeste otkucavanje biološkog sata i ništa više - tvrdi Svetlana.

Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker