Dastin Hofman zaplakao: Zbog površnosti nisam upoznao toliko divnih žena

0
Legendarni glumac osvrnuo se na svoju ulogu u filmu Tootsie u kome glumi ženu, prenevši iskrene emocije, koje je osetio u trenucima transformacije.
Dastin Hofman, screenshot
Dastin Hofman, screenshot

U kratkom intervjuu povodom filma Tootsie, Dastin Hofman je ispričao kako je uloga u tom filmu promenila njegov pogled na život.

- Moj divni prijatelj Marej Šisgal i pisac scenarija filma Tottsie, postavila je jedno dobro pitanje: Da ste rođeni kao žena, kako bi bili drugačiji? Ne, kakav je osećaj biti žena, nego upravo, kako biste bili drugačiji? Dve godine pre nego što smo uopšte počeli da radimo na filmu, otišao sam u Kolumbiju i pitao produkciju da li bi uopšte oni uložili novac da uradimo jedan test transformacije, da vidim da li mogu uopšte da izgledam kao žena. Ako ne uspem u svom zadatku, dogovorili smo se da ne uradimo film. Ukoliko se ljudi okreću za mnom i pitaju se ko je taj muškarac u haljini, ili ko je taj frik, ja nisam hteo da glumim u filmu. Kada smo došli do tog trenutka i videli mene na platnu u ulozi žene, bio sam šokiran što nisam više atraktivniji i rekao sam: ok, napravili ste od mene ženu, ali sada napravite od mene prelepu ženu. Ako  je trebalo da budem žena, želim da budem lep koliko je to moguće. Odgovorili su mi da je to najbolje što mogu da naprave od mene i u tom trenutku sam imao epifaniju, otkrovljenje. Otišao sam kući i počeo da plačem u razgovoru sa svojom ženom. Zašto? Ja mislim  da sam interesantna žena, dok gledam sebe na ekranu i znam da ukoliko ja sretnem sebe, kao ženu na žurki, ja ne bih pričao sa tim likom, jer ona ne ispunjava fizički zahteve koje muškarci misle da bi žene trebalo da imaju da bi im uošte prišli i pitali ih za izlazak. Iz ove perspektive sada vidim da ima i previše interesantnih žena kojima nisam prišao do sada i nisam mogao da ih upoznam u ovom životu, jer mi je bio mozak ispran i ...ovaj film za mene nikada nije bila komedija – dirljivo je ispričao Dastin.

Pogledajte video:

makonda-tracker