Nikola Kojo - Za ćerkicu i zvezde s neba

0
Šarmantni glumac Nikola Kojo otkriva na koji način je osigurao budućnost svoje mezimice Ane i kaže da mu ništa u vezi sa malenom princezom ne pada teško
foto: Story press
foto: Story press

Nikola Kojo i njegova lepa supruga Aleksandra, bivša manekenka, 14. jula 2008. godine dobili su ćerkicu Anu i odlučili da nakon rođenja svoje prve prinove pribegnu novim trendovima u medicini - zamrzavanju matičnih ćelija iz pupčane vrpce deteta kako bi osigurali budućnost i zdravlje svoje mezimice. 


- Ova metoda predstavlja revolucionarnu stvar, poput pronalaska vakcine za boginje ili svojevremeno otkrića penicilina. Preporučio bih svim budućim roditeljima da to isto učine ukoliko su u mogućnosti  – obrazložio je jedan od najpopularnijih srpskih glumaca voditeljki Snežani Dakić-Mikić u emisiji Život u trendu i otkrio da su se on i njegova voljena na taj čin odlučili još tokom Aleksandrine trudnoće.


Matične ćelije, naime, služe za lečenje mnogih oboljenja u kojima je neophodna i moguća proizvodnja novih ćelija, a osim deteta mogu ih koristiti i njegovi srodnici. Efikasne su za ukupno osamdeset i sedam bolesti, među kojima su dijabetes i leukemija, a u Americi je veoma popularno i podmlađivanje kože i zatezanje lica zahvaljujući ubrizgavanju ovih regenerativnih ćelija.


U Srbiji ne postoji nacionalna banka za njihovo čuvanje, a izgradnja takve ustanove predviđa se tek za 2010, ali taj podatak nije previše brinuo Nikolu koji je našao način da preventivno osigura zdravlje svoje sada sedmomesečne princeze. Matične ćelije su prilikom Aleksandrinog porođaja iz pupčanika izvađene u klinici Narodni front, gde se gospođa Kojo i porodila, a potom ih je posrednička agencija, čije je sedište u zgradi Yu Business centra na Novom Beogradu, poslala u belgijsku ispostavu najveće evropske banke ćelija Cryo – Save.

makonda-tracker