Slobodan Ćustić: Uloga tate se zaslužuje

0
Dramski umetnik Slobodan Ćustić i njegova supruga Jelena u julu bi trebalo da dobiju treće zajedničko dete, a s obzirom na to da iz prvog braka ima dva odrasla sina, poznatom glumcu to će biti peta prinova
Slobodan Ćustić, Luka Šarac Foto
Slobodan Ćustić, Luka Šarac Foto

Na mestu koje predstavlja njegov matični teatar i tamo gde je već tri godine poznat po ulozi u predstavi Derviš i smrt, u Beogradskom dramskom pozorištu sačekali smo glumca Slobodana Ćustića (54) koji je u glavni foaje ušao držeći u naručju jednogodišnjeg sina Tanasija. Mališa je u očevim rukama bezbrižno spavao, dok je za njima trčkarao dečak po imenu Vasilije Vid (3), drugi sin Slobodana i njegove supruge Jelene, koja je u pozorište stigla nasmejana, noseći omiljenu igračku starijeg naslednika. Njih četvoro odaju utisak skladne i srećne porodice, a dom Ćustića na leto trebalo bi da dobije još jednog člana, pošto je Jelena ponovo u drugom stanju. Slobodanu će to biti peto dete, s obzirom na to da iz prvog braka ima odrasle sinove, Nikolu (32) i Ljubomira (28), a poznati glumac priznao je kako se ovoga puta nada devojčici.

- Jedino briga ima previše, a dece i para nikada nije dosta. Ja ne znam šta bih sada radio da nemam naslednike koje imam. Voleo bih da mi peto dete bude devojčica, ali ništa ne fali ni tome da imam još jednog sina - otkrio je dramski umetnik i dodao kako se već navikao da čuje radosnu vest o tome da će biti roditelj, ali je priznao i zašto je ovoga puta reagovao drugačije u odnosu na prethodne slučajeve.

- Otac može da postane svako, ali tata ne može da bude bilo ko. Tata je ona uloga koja se zaslužuje. Čovek u mojim godinama ima ozbiljniji odnos prema porodici. Dete nije slučajnost, već blagoslov. Podrazumeva se da se tako nešto na planira, ali s obzirom na to da supruga i ja imamo isti pogled na život, bili smo saglasni u tome da ona rodi i treće dete - napominje Slobodan, koji je informaciju da mu je supruga trudna proslavio tako što ju je odveo u kupovinu, a kroz smeh je prokomentarisao kako je Jelena zaslužila da malo misli i na sebe, a ne samo na porodicu. Dok se Tanasiju i Vasiliju Vidu u julu ne pridruži brat ili sestra, oni imaju priliku da se igraju sa Stefanom (4), Slobodanovim unukom i sinom glumčevog starijeg sina Nikole.

- Tanasije, Vasilije i Stefan redovno se druže i igraju. Svako od njih bi u toj igri da bude gazda i komandant. Oni već sada deluju kao muškarci. Vasilije ima neku kosmičku energiju, pa ga mnogo toga zanima i nema vremena da postigne sve što ga interesuje, ali njih trojica zanimljivi su u svakom slučaju - opisuje glumac serije Cvat lipe na Balkanu, a poredeći ulogu roditelja sa onom glumačkom, napominje kako, kada ste roditelj, to podrazumeva da vas neko voli. Slobodan ne krije da može spokojno da se prepusti vaspitavanju mlađih sinova jer je zadovoljan time što njegovi stariji naraštaji, Nikola i Ljubomir žive od onoga što vole da rade.

- Roditelji nemaju pravo da se mešaju u ono što njihova deca biraju kao put kojim će krenuti u životu. Smatram da su majka i otac tu da bi im pomogli i podržali ih u tome što su ona odabrala. Nikolu su oduvek zanimali automobili i vožnja i u tome se ostvario. Ljubomir je odmalena hteo da ima harmoniku, a danas je stasao u ozbiljnog muzičara koji svira po beogradskim klubovima - objašnjava glumac, dodajući da osim na dva starija sina, ljudi na koje danas može da se osloni i računa jesu njegova supruga, tast Milorad i prijatelj Nebojša. Njegova životna saputnica po zanimanju je arhitekta, ali iznad svega ponosna majka pa pokazujući na sinove u šali ističe da već tri godine nešto uspešno gradi.

- Ova trudnoća joj je treći novi projekat - duhovito se ubacio i Slobodan.

Iako je, dok je prvi put bila u blagoslovenom stanju, smislila i jedno žensko ime kojim bi nazvala ćerku, Jelena tvrdi da ga ipak neće odabrati ako ovoga puta dobije devojčicu. No, do jula, kada treba da se porodi, Jelena ima dovoljno vremena da izabere ime za naslednicu, a Slobodanu i njoj ostaje da se nadaju kako će im se ostvariti želja da se Vasilije Vid i Tanasije na leto igraju sa novorođenom sestricom.

 

Stefan Tošović

 

makonda-tracker