Mekoli Kalkin: Posrnuće zlatnog dečaka Holivuda

0
Zvezda kultnih nastavaka filma Sam u kući, glumac Mekoli Kalkin suočava se sa pouzdanim medijskim tvrdnjama o tome kako je nakon raskida sa Milom Kunis postao ozbiljan heroinski zavisnik
Mekoli Kalkin, Foto: Profimedia, Guliver
Mekoli Kalkin, Foto: Profimedia, Guliver

Put posrnuća nekada zlatnog dečaka Holivuda Mekoli Kalkina (31) iz nedelje u nedelju se nastavlja. On je prema najnovijim napisima američkih tabloida viđen kako kombinuje nekoliko smrtonosnih supstanci i lekova, a već duže se priča i kako koristi heroin koji bi prema prognozama stručnjaka, ukoliko ne počne da se leči, mogao da ga dovede u smrtnu opasnost. Čedni dečak iz čuvene porodične filmske sage Sam u kući postao je tako sinonim za poročnog momka koji živi raskalašan život u najelitnijoj njujorškoj četvrti. Objavljivanje fotografija prošlog februara na kojima Culkin izgleda ispijeno, beživotno i mršavo, pokrenulo je glasine kako je raskid sa bivšom devojkom Milom Kunis (28), takođe glumicom, na njega ostavio pogubne posledice, a nedavno se predozirao i tabletama protiv bolova koje redovno pije i na koje troši oko šest hiljada dolara. Svoj stan na Menhetnu navodno je pretvorio u prostor za drogiranje gde rado dolaze i drugi zavisnici. Međutim, sve informacije koje su u poslednje vreme dospele u javnost demantovao je Culkinov portparol, budući da poznati glumac inače ne voli da daje izjave za medije, naročito otkako je prošle godine raskinuo poslednju emotivnu vezu.

- Mekoli Kalkin nije narkoman, i tekst objavljen u tabloidu uvredljiva je izmišljotina koja nema realne osnove - naveo je njegov agent Mišel Bega nakon što je njen štićenik dospeo na naslovnu stranu National Enquirera, koji tvrdi kako je glumac težak heroinski zavisnik.

- Ovakvi tračevi destruktivni su i uvredljivi -  dodala je Mišel, ali nije najavila da će glumac pravdu i izvinjenje potražiti na sudu. Kalkin se proslavio početkom devedesetih kao simpatični klinac iz filmova Sam u kući, Moja devojka i Riči Rič, a jednu od poslednjih uloga ostvario je u Londonu 2001. godine, igrajući u komadu Madam Melvil. Zbog privatnih i porodičnih problema glumačku karijeru stavio je u zapećak pa se u medijima pojavljuje uglavnom zbog svog privatnog života. Bivša tinejdž zvezda svojevremeno se na sudu u Oklahomi po optužnici za posedovanje marihuane izjasnio kao nevin. Kalkina je naime 2004. godine policija zaustavila zbog prebrze vožnje i nakon pregleda njegovog vozila pronašla sedamnaest grama marihuane i tablete ksanaksa, leka protiv depresije, za koje nije imao recept. Mekoli je izbegao zatvor, ali je podvrgnut lečenju od droge. Ipak, u  poslednje vreme u štampi se najčešće pisalo kako nije mogao da preboli raskid osmogodišnje veze sa Milom Kunis, sadašnjom devojkom glumca Eštona Kučera. Nepunih mesec dana posle raskida u Barseloni je ispred jednog seksi kluba viđen sa španskom porno zvezdom Irene Lopez koja je potvrdila da su imali ljubavnu avanturu. U međuvremenu, Mekoli je počeo da zarađuje puštajući muziku po njujorškim noćnim klubovima, ali se vratio i porocima od kojih je u ranoj mladosti uspešno izlečen.

Inače, njegova polusestra Dženifer Adamson izgubila je život 2000. godine uzevši prekomernu dozu narkotika, a njegova bliska prijateljica iz istih razloga preminula je ove godine.

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker