Karla Bruni: Hoće li ljubav opstati i bez vlasti

0
Tek što se sa suprugom zbog njegovog kraha na izborima iselila iz Jelisejske palate, prvu damu Francuske u odlasku Karlu Bruni-Sarkozi prate spekulacije da će njen brak zapasti u krizu
Karla Bruni, foto: Guliver, Profimedia
Karla Bruni, foto: Guliver, Profimedia

Ženska intuicija i ovoga puta bila je tačna kada je Karla Bruni - Sarkozi (44) predosetila da će njen suprug, predsednik Francuske Nicola Sarkoz (57), ostati bez čeone funkcije u Zemlji galskih petlova. Naime, poznata manekenka poslednjih nekoliko nedelja bila je u teškoj depresiji, nije izlazila iz Jelisejske palate, plakala je danima, a preveliki stres uticao je i na to da prva dama Francuske ostane bez laktacije i svoju osmomesečnu ćerkicu Đulijanu ostavi bez majčinog mleka iako je želela da svoju naslednicu doji do njene prve godine. Tmurnog izraza lica i neusredsređenog pogleda, primala je informaciju da njen voljeni više neće biti predsednik države.

Nakon što su francuski birači odlučili da za svetsku ekonomsku krizu i gubitak posla okrive prvog čoveka zemlje, on i njegova supruga napustili su Jelisejsku palatu. Istog trenutka u celom svetu počele su brojne spekulacije da se Karla izrazito kaje što se udala za manje lepog Nicolasa i da će se zato što više nije prva dama od njega razvesti. Oni malo lucidniji odmah su pomislili da će se nakon drmanja predsedničke stolice vibracije i turbulencije preneti i na njihovu bračnu postelju, te da će se nakon dve godine zajednice razvesti. Ipak, postoji i treći tabor koji je sasvim siguran da izvor Karline depresije leži u dramatično lošem izgledu nakon poslednjeg tretmana ubrizgavanja botoksa, od kada bivša lepotica izgleda kao voštana figura.

Ipak, sve spekulacije ostale su samo na nivou trača. Karla trenutno provodi vreme u društvu majke i sestre, a veliki psihološki šok uticao je na to da se skriva od očiju javnosti. Ona je zajedno sa svojim suprugom poslednji put viđena u toku izborne noći drugog kruga glasanja, i to vidno neraspoložena i odevena u kežual garderobu, iako je do sada uvek bila elegantna. Mada je u početku samo brisala suze, tokom pozdravnog govora svog supruga počela je i da plače, iako su mnogi posumnjali u iskrenost njenih suza. Mada je svojom lepotom i vedrim duhom na brojnim turnejama širom sveta osvajala i lečila tuđa neraspoloženja, sada pokazuje kako sama sebi ne može da pomogne.

Ipak, Karla je u mnogo čemu promenila viđenje prve dame Francuske. Kada je počela da se zabavlja sa Nicolasom, francuska javnost do tada nezainteresovana za privatni život predsednika, danonoćno je pratila njihovo kretanje. Karla se sve češće eksponirala u medijima, a zajedno su postali jedan od najpopularniji parova u zemlji. Kada je bivša manekenka ostala u drugom stanju, paparaci su nastavili da je prate čak i u 17. arondismanu gde se nalazi poznata privatna bolnica u kojoj se kasnije i porodila.

Ipak, sjaj njenog raskalašnog života počeo je da bledi pre nekoliko meseci, a tokom prošle nedelje Karla je predala titulu prve dame supruzi Francoisa Hollandee, Valérie Trierweiler. Mada je pre samo godinu dana izjavila kako ima samo jednu želju - da postane prva dama, Carla više nema čemu da teži. Jedinu utehu pruža joj ćerkica.

 

Priredila: Ksenija Konić

Foto

makonda-tracker