Dragana Mirković: Dosegla sam više od najvećih snova

6
Mada je ostvarila mnoge želje, pevačica Dragana Mirković je tokom nedavnog letovanja postala sigurna u to da je planiranje trećeg deteta sa čovekom koji joj je promenio život apsolutno ispravno i opravdano
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Dupli odmor koji je ove godine provela na dve atraktivne destinacije u Italiji i Grčkoj, folk pevačica Dragana Mirković (43) iskoristila je za relaksaciju, ali i preispitivanje svojih misli i osećanja. Utisak sigurnosti i blagostanja koji je ne napušta tokom poslednjih jedanaest godina pripisuje pre svega svom suprugu, austrijskom biznismenu Toniju Bijeliću (42), uz kojeg je postala potpuno formirana i sigurna u sebe. Mada tokom godine često jedno drugom priređuju mala iznenađenja, po tradiciji tokom letnjih odmora ne odvajaju se od svojih naslednika, sina Marka (10) i ćerke Manuele (9).

- Dva meseca bili smo van kuće, ali to praktikujemo već nekoliko godina. Prvenstveno smo boravili u Kasidolu kod mojih roditelja, pa zatim u Požarevcu zbog obaveza oko televizije, a imala sam i sedam nastupa. Ove godine organizovali smo odmor u etapama, početkom jula bili smo u Italiji, a u avgustu u Grčkoj – priča pevačica koja tokom poslednje decenije živi svoje najlepše snove.

- Nikada se nisam osećala slobodnije i ispunjenije kao tokom poslednje decenije. Pretpostavljam da tome doprinose moj suprug i deca. Ne bih se vratila u prethodne godine jer sam ranije bila dosta nesigurna i neispunjena. Kad je čovek mlad, stalno negde juri, ne zna ni zbog čega, a ni za čim. Ponekad pomislim kako imam crne rupe u pamćenju jer sam kroz neke godine samo protrčala - priča Dragana ne skrivajući da joj je materijalna sigurnost umnogome olakšala svakodnevicu.

- laže svako ko kaže da novac ne donosi lakši život. Od petnaeste godine sama zarađujem pa sam naučila da se ne treba razbacivati. Ipak, nikada nisam imala hrabrosti da poželim nešto više od onog što mi je život pružao. Nedavno sam baš razmišljala o tome kako ne mogu da verujem da je jedna devojčica iz malog Kasidola postala popularna. Neverovatno mi je da danas imam dvorac o kojem se nikada nisam ni usudila da sanjam. Smatrala sam da Dragani iz Kasidola sve ovo ne može da se dogodi, ali eto, ipak jeste. Mnogi su me voleli kao dete, poštovali kao devojku, a kasnije su me želeli za devojku, ženu ili snaju. U životu sam dobila mnogo dobrog i neočekivanog, a smatram da me je do toga dovela pozitivna energija – priča Dragana koja će 28. septembra sa suprugom proslaviti jedanaestu godišnjicu braka.

- Mnogo mi znači dan kada sam se udala za svog supruga i venčanje mi predstavlja najbitniju promenu u životu. Sve lepo što krasi poslednju deceniju mog života, desilo mi se zahvaljujući tome što sam odabrala pravog čoveka. Toni mi daje vetar u leđa – objašnjava pevačica koju i naslednici svakodnevno uveseljavaju.

- Marko i Manuela odavno imaju svoje mišljenje, ali ono što je najvažnije jeste to da su oboje fina deca. Znaju da razlikuju šta smeju, a šta ne bi trebalo da rade. Volim što čvrsto stoje na zemlji i ne odvajaju se od ostale dece, mada su materijalno obezbeđeni u svakom pogledu. Tome ih učimo Toni i ja jer nikada nisu mogli da nas vide kako okrećemo glavu od siromašnih – ističe Dragana koja nije odustala od priželjkivanja da se ponovo ostvari u ulozi majke.

- Ne smatram da je dvoje naslednika dovoljno. Volela sam decu i pre nego što sam dobila svoju i izuzetno bih volela da dobijemo još jedno dete. Ipak, imam četrdeset tri godine i više ništa ne zavisi od mene – iskrena je Dragana.

Predsednik Odbojkaškog saveza Austrije Peter Klajnman protekle nedelje zvanično je imenovao Draganu Mirković za jednog od dva nova ambasadora predstojećeg Evropskog prvenstva za odbojkaše.

- Do sada je bilo 67 poznatih osoba na toj poziciji, pa mi je čast što su me iz Odbojkaškog saveza Austrije odabrali da budem ambasador Evropskog prvenstva. Objasnili su mi da sam idealna za to jer u svojoj biografiji nemam nijednu mrlju, kao i to da me vole ljudi iz bivše Jugoslavije, Rumunije i Bugarske. Iako sam svoj deo za reklamni spot mogla da snimim na engleskom ili nemačkom, organizatori su rešili da se obratim na maternjem jeziku jer pridaju ogroman značaj našoj reprezentaciji – kaže Dragana.

Nikola Rumenić

makonda-tracker