Nada Topčagić: Jedva čekam unuče

0
Folk pevačica Nada Topčagić ne krije sreću zbog venčanja svog sina jedinca Miroslava 5. juna i ističe da broji dane do porođaja snahe Gorane kad će prvi put postati baka
foto: Story arhiva, privatna arhiva
foto: Story arhiva, privatna arhiva

Iako je znala da je njen sin Miroslav (27) već četiri godine u skladnoj emotivnoj vezi sa devojkom Goranom Kusmuk (23), folk pevačica Nada Topčagić (57) iznenadila se kada joj je njen jedinac 2. juna rekao da će se za tri dana venčati. Pevačica i njen suprug Zlatko Đorđević hteli su da ispoštuju sve želje mladenaca, pa i onu da im njih dvoje ne organizuju svadbu.

- Miki je samo došao i rekao nam da će se oženiti 5. juna. Suprug i ja smo se šokirali, a on nam je mirno saopštio da je Gorana u drugom stanju i da će se tog vikenda venčati bez velike pompe u prisustvu matičara i kumova u opštini. Iako nismo prisustvovali samom činu venčanja, organizovali smo svečani ručak za najbliže prijatelje u restoranu Tiha noć. Nakon sklapanja braka u opštini Mikica i Gorana su došli u restoran i ostali sa nama na ručku. Posle nekog vremena sin je ipak izrazio želju da nazdravimo uz muziku, pa smo doveli klavijaturistu. Bilo je to divno veče, pevala sam i ja, ali i Usnija Redžepova koja je došla sa suprugom Svetimirom Šeševićem jer su naši kućni prijatelji. Iskrena da budem, u neku ruku mi je i drago što su odlučili da ne organizuju veliko slavlje jer se na takvim veseljima uvek rastužim, a pogotovo kada čujem pesmu Majko moja od svog kolege Ljube Aličića - priča Nada i ističe da njen sin Mikica nikada nije želo da se uz nju eksponira u medijima i, iako nikada to nije komentarisao, ona veruje da je razlog to što je veći deo svog detinjstva proveo bez majčinog prisustva, budući da je neprestano nastupala i putovala. Ipak, nije krio da mu je drago kad mu je majka zapevala na dan venčanja, te je slavlje potrajalo do duboko u noć.

- Neizmerno se radujem zbog sreće svog sina. Gorana je divna devojka, poznajem je godinama kao i njenu porodicu koja potiče sa Pala u Republici Srpskoj, a kupili su kuću u Kaluđerovini u Crnoj Gori gde su se Mikica i ona upoznali. S obzirom na to da mi je snaha u drugom stanju, ništa joj ne dozvoljavam da radi dok se ne porodi. Odmah sam savetovala svom sinu da treba da imaju troje ili četvoro dece kako njegov naslednik ne bi bio jedinac kao on. Gorana će moje prvo unuče doneti na svet 15. novembra, a ja sam presrećna što ću postati baka. Pošto živim u centru Beograda, već sam isplanirala kako ću bebicu da šetam po Kalemegdanu. Sada imam mnogo više vremena nego kada je Mikica bio mali i sigurna sam da ću uživati sa njegovim naslednikom. Današnje vreme je mnogo drugačije od onog kad sam ja bila trudna sa Mikicom jer je tada postojalo nepisano pravilo da trudnoća ne bi trebalo da se otkriva javno, pa sam pevala do deset dana pred porođaj - kaže pevačica i ne krije da mladencima svakodnevno deli savete, pa čak i kad je poslovno odsutna zove ih da proveri da li su dobro, jesu li jeli... Veliku ljubav prema svom jedincu Nada nikada nije krila, pa je tako sa velikom strepnjom proživljavala njegov oporavak nakon što je pre dve godine imao ozbiljnu povredu desne noge na skijanju na Jahorini.

- Mikica još ne oseća svoje stopalo, ali pošto je jedva  preživeo, dobro je. Ne gubimo nadu u njegov potpuni oporavak - zaključuje Nada.

Ksenija Konić

makonda-tracker