Utabale put svim narednim supermodelima

Naomi Kembel, Linda Evanđelista i Kristi Turlington: Konačno i iz prve ruke - sve o fenomenu The Trinity (FOTO)

0

Naomi Kembel slučajno je bila otkrivena od strane modnog agenta kada je imala samo 15 godina. Jedna je od članica grupe supermodela, koje su utabale put svim narednim. U pitanju su (pored nje) Linda Evanđelista, Kristi Turlington, Klaudija Šifer i Sindi Kraford. Međutim, Trojstvo (The Trinity) čine samo Naomi, Linda i Kristi, a evo i zašto...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre nego što je u modnom svetu formirano Trojstvo, u Londonu 1986. godine upoznale su se dve lepotice, ni ne sluteći da će ubrzo ući u istoriju. Naomi Kembel i Kristi Turlington otpočele su druženje ovako:

 

Crna Alisa u zemlji čuda: Kako su Naomi Kembel i Pi Didi u potpunosti ukrali Pirelijev šou (FOTO)

Prvo sam upoznala Kristi Turlington u Londonu 1986. godine na snimanju za jedan katalog. Tada sam išla u školu i na snimanje sam se pojavila u uniformi. Kristi je bila već na naslovnoj strani Voga i došla je iz Njujorka", otkrila je novinarima Telegrapha Naomi Kembel. "Čim smo se upoznale, rekla mi je da bi trebalo da budem njena cimerka kad budem dolazila u Veliku jabuku. Već u decembru 1986. godine, živele smo zajedno. Takva vam je Kristi - osoba koja deli sreću sa drugima."

Freedom! 90: Sve tajne sa snimanja nikada prevaziđenog spota Džordža Majkla iz ugla lepotice Kristi Turlington (FOTO, VIDEO)

 

Nekoliko meseci kasnije u Parizu, Naomi je upoznala Lindu Evanđelistu.

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomicampbellfc) on

Sećam se trenutka kada sam je prvi put videla - duge kose i sa tim neverovatnim očima. Ona nam je bila kao majka. Smatram da sam imala sreće što su Kristi i Linda stale uz mene. Nekim dizajnerima su rekle da žele da učustvujem na revijama i snimanjima zajedno sa njima, pa su morali da me rezervišu. To je bila neverovatna podrška. Zato i jeste Trojstvo (The Trinity)."

Prava diva i u 52. godini: Legendarne fotografije Linde Evanđeliste, jedne od prvih supermodela NA SVETU (FOTO)

 

Iako je mnogi smatraju teškom za saradnju, Naomi je ipak uspela da radi sa skoro svim kreatorima bez izuzetka, piše Elle. Bila je prvi crni model koji se našao na naslovnoj strani francuskog Voga, a 1990. godine američki magazin Interview proglasio ju je "vladajućim megamodelom iznad svih".

foto: Profimedia

 

makonda-tracker