sudbonosno da

Drugi put na ludom kamenu: Oženio se brat Emine Jahović

0
Bivši košarkaš Mirsad Jahović Turkdžan, široj javnosti u Srbiji poznat i kao brat pevačice Emine Jahović Sandal, venčao se juče u Novom Pazaru devojkom Dušicom Trninić iz Beograda.
foto: Damir Dervišagić, Profimedia
foto: Damir Dervišagić, Profimedia

Novopečeni supružnici su kod matičara, u zgradi Gradske uprave, stigli ležerno obučeni, mladoženja u farmerkama i majici, a mlada u elegantnim belim pantalonama i košulji.

 

Nakon prikladne ceremonije venčanja, kojoj su prisustvovali i njihovi kumovi, bračni par Jahović se uputio ka Mirsadovom restoranu u centralnoj pešačkoj zoni u Novom Pazaru.


Emina Jahović: Moj brat Mirsad zvanično napušta košarku

 

U Turskoj smo se venčali pre pet meseci, a venčanje u Novom Pazaru je samo da bismo ispoštovali zakonske propise i sklopili građanski brak u Srbiji. Nema nikakve gala proslave niti svadbe", rekao je Mirsad za "Blic" prilikom izlaska od matičara.

 

Mirsad, koji je pre mesec dana napunio 40 godina, ranije je bio oženjen bivšom misicom tadašnje Srbije i Crne Gore Dinom Džanković.

 

Emina Jahović se vraća korenima: Želim da moji sinovi nauče srpski

 

U brak su stupili krajem 2005. godine, a tokom šest godina zajedničkog života dobili su troje dece - sina Nusreta i ćerke Kairu i Nebu.

 

Mirsad i Dina razveli su se početkom 2012. godine, a starateljstvo nad decom pripalo je bivšoj misici.

 

Mirsad Jahović je među Novopazarcima poznat kao veliki humanitarac koji je pomogao, i dalje pomaže, veliki broj siromašnih žitelja tog dela Srbije.

 

Mnogima je obezbedio krov nad glavom, plaćao lečenja, deci davao stipendije, a pomagao je i javne ustanove, poput Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Međutim, o svom dobročinstvu nikada nije govorio javno, a one kojima je pomagao je molio da i oni medijima ne otkrivaju identitet svog donatora.

makonda-tracker