Emotivni momenti u porodici slavnog fudbalera

Dejan Stanković: Ponosan sam na sina

0
Nekadašnji reprezentativac, a sada sportski stručnjak Dejan Stanković objašnjava kakva su ga osećanja obuzela kada je njegov naslednik prvi put nastupio za kadete nacionalne selekcije Srbije u fudbalu i ističe da će uvek biti uz njega kao otac, ali da on sam mora da gradi svoju karijeru
foto: Sređan Stevanović. Privatna arhiva
foto: Sređan Stevanović. Privatna arhiva

Da iver ne pada daleko od klade, pokazao je i mladi fudbaler Stefan Stanković (16), koji je po uzoru na svog oca, trofejnog asa Dejana Stankovića (38), počeo da niže velike uspehe, pa je nedavno debitovao za kadetsku reprezentaciju Srbije. Prilika koja mu se ukazala nakon što je pokazao veliki talenat u Interovoj akademiji fudbala kao kapiten u uzrastu do 16 godina, za veliku je pohvalu, ali i stepenik ka budućoj profesionalnoj karijeri. Najponosniji na Stefanov uspeh svakako su članovi njegove porodice, majka Ana i braća Aleksandar (11) i Filip (14), a posebno otac Dejan koji je odavno iskusio šta znači nositi reprezentativni dres. U razgovoru za magazin Story, ovaj fudbalski as govori o tome koliko je ponosan na sina, kao i da će njegovu karijeru pratiti isključivo iz ugla roditelja, a ne fudbalskog stručnjaka, što je i pokazao kada se našao u publici prilikom Stefanove prve utakmice za nacionalni tim.


- Osećaj je predivan i neopisiv. Ponosan sam na Stefana kao njegov otac, jednako kao što su i majka i njegova braća. Mislim da svaki roditelj koji ima sina reprezentativca deli to osećanje. Trudim se da na njegovu karijeru isključivo utičem kao otac, ne kao nekadašnji fudbaler i reprezentativac – kaže Dejan.


Borbenost koju ga je krasila na terenu, savetovao je i Stefanu, ali Stanković, bez obzira na svoje bogato iskustvo u fudbalu, neće se mešati u karijeru svog sina jer, kako kaže, trener je ipak taj čije savete treba da sledi.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

makonda-tracker