Slavlje povodom prinove

Novica Veličković: Presrećan sam zbog rođenja ćerke

0
Košarkaš Novica Veličković i njegova partnerka, odbojkašica Vanja Matić, po drugi put postali su roditelji kada je njihovu porodičnu idilu upotpunila devojčica kojoj su dali ime Una
foto: Luka Šarac, Instagram
foto: Luka Šarac, Instagram

Tačno mesec dana uoči svog rođendana, košarkaš Novica Veličković (29) postao je po drugi put otac, kada mu je njegova emotivna partnerka, odbojkašica Vanja Matić (26), u utorak, 6. septembra, podarila ćerku. Mlada sportistkinja porodila se u Beogradu, u istoj klinici gde je pre godinu i po dana rodila sina Jakova. Mama i beba odlično se osećaju, a samo nekoliko sati posle dolaska prinove, ponosni otac upriličio je slavlje sa prijateljima i porodicom u jednom restoranu. Malenoj naslednici Novica i Vanja dali su ime Una, a dolasku sestre najviše se obradovao njihov sin prvenac. Iako je prilično škrt na rečima kada se povede razgovor o njegovom privatnom životu, u kratkoj izjavi za magazin Story Veličković je podelio prve utiske nakon rođenja bebe:

 

- Napravili smo slavlje kako to kod nas u Srbiji nalažu običaji kada se rodi dete. Okupili smo najbliže prijatelje, porodicu i uživali. Presrećan sam zbog rođenja ćerke – kaže Novica.

 

foto: Luka Šarac, Instagram

Nakon proširenja porodice, za ovog sportistu usledile su i lepe vesti na planu karijere. Naime, polovinom ove nedelje Novica je potpisao i jednogodišnji ugovor u košarkaškom klubu Partizan koji zauzima posebno mesto u njegovom srcu ali i biografiji. Prethodnih meseci vredno je trenirao i radio na usavršavanju fizičke kondicije, ali ne zapostavlja ni vreme koje provodi sa porodicom. Košarkaš i odbojkašica porodično gnezdo svili su u Zemunu, gde je Veličković i odrastao.

 

- Porodica mi je na prvom mestu, a sada kada sam zasnovao svoju, postoji neko za koga želim da se borim. Uvek su mi davali podršku – rekao je Novica ranije.

 

Miljenik navijača, san devojaka uvek skroman: Pogledajte kako Novica Veličković čita tvitove o sebi (VIDEO)

 

Ponosna majka aktivno je provodila vreme tokom obe trudnoće. Radila je vežbe koje su joj pomogle tokom priprema za porođaj, a joga i duge šetnje bile su deo Vanjine svakodnevice. S obzirom na to da se aktivno bavi sportom, na ovaj način ujedno je i održavala kondiciju.

 

foto: Luka Šarac, Instagram

- Obe trudnoće bile su mi potpuno iste, nema nikakvih razlika, a najbitnije od svega jeste to što su u mom okruženju ljudi koje volim. Ostaću u Beogradu sve dok beba malo ne ojača. Tek kad budemo saznali gde će Novica igrati sledeće sezone, možemo da pravimo neke dalje planove za budućnost. Najvažnije je da porodica bude na okupu – rekla je Matićeva za Story.

 

Ljubav između poznatih sportista počela je sasvim spontano, a ubrzo su shvatili da su jedno u drugom pronašli svoje srodne duše. Njihova veza traje skoro tri godine i krunisana je rođenjem sina Jakova u aprilu prošle godine, a dodatnu radost u dom ovog para nedavno je unela i ćerka Una. Dok uživaju sa svojim mališanima, Novica i Vanja još ne razmišljaju o ozvaničenju svoje ljubavi jer im papir nikada nije bio bitan, već samo porodična sreća koja ih okružuje.

 

 

makonda-tracker